Benauwde 5-3 overwinning BC Bouese/JBSCues op Team Nachtwacht

Na de verloren bekerfinale tegen Cues&Darts/Xtreme (7-9), stond er voor zondag voor de biljarters van BC BousemaJBS/Cues.nl de belangrijke competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Team Nachtwacht op het programma.

Om nog zicht te behouden op een play-off plaats moest er deze middag in Lochem gewonnen worden. Het werd uiteindelijk een benauwde 5-3 overwinning. Halverwege stond de wedstrijd nog in evenwicht door een verliespartij van Johan Loncelle tegen Savas Bulut en een overwinning van Frans van Schaik op Harrie van de Ven.

Van Schaik had voor zijn veertig caramboles 44 beurten nodig en had van Van de Ven geen enkel gevaar te duchten. Van de Ven kwam niet verder dan 26 caramboles. Loncelle begon voortvarend aan zijn partij en had na zeven beurten een 16-5 voorsprong. Bulut liet zich echter niet uit het veld slaan en profiteerde van een duidelijke mindere periode van de Belg. Na 25 beurten finishte hij. Loncelle kwam niet verder dan 24 caramboles waar hij maar liefst 18 beurten voor nodig had.

Grillig
De beide laatste partijen kenden een grillig verloop. In het begin liepen Jeffey Jorissen en en Gokhan Salman achter hun respectievelijke tegenstander Ismail Yasin er Erwin Kivits aan. Kivits keek kort v oor tijd nog tegen 36-27 achterstand aan, maar ging toch als eerste na series van 5, 6 en 2 caramboles als eerste finishen. Salman verzilverde in de 28ste beurt.

Spannend was het ook op de andere tafel. Jorissen leek de buit bij de stand 37-32 binnen te hebben maar Yasin kwam nog terug tot 38-36. De man uit Beuningen besliste in de 29ste beurt de partij met een serie van twee.

“Dit was ongemeend spannend en het had zomaar aan het eind anders voor ons kunnen aflopen. We hebben de strohalm gepakt en zullen tot aan het eind van de competitie proberen om toch de vierde plats te bemachtigen”, aldus een opgeluchte Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer