De Tukkers maakt na rust het verschil tegen SV Erica

ERICA – Het eerste elftal van De Tukkers was afgelopen zondag maar weer eens neergestreken in de provincie Drenthe. Daar speelden de zwart-witten het uitduel tegen SC Erica. Onder prachtige weersomstandigheden wist De Tukkers na de rust het verschil te maken en won verdiend met 0-2.

De Albergenaren leken nog niet helemaal bij de les de eerste vijf minuten. In de eerste minuut kon Syb Lathouwers op de rand van het strafschopgebied uithalen, maar zijn inzet ging een paar meter naast. Erica was daarna nog een paar keer dreigend op de helft van De Tukkers.

Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de zwart-witten steeds beter in de wedstrijd en hadden ook veruit het meeste balbezit. Het duurde echter nog wel tot minuut 22 voordat het doel voor het eerst onder vuur werd genomen. Joep Egberink vond Kjell Huisman in de diepte die op zijn beurt alleen op de doelman af kon. Zijn schot mistte kracht en richting waardoor doelman Bram Gebbeken van de thuisploeg kon redden.

Na ongeveer een half uur spelen kregen de Albergenaren de volgende goede mogelijkheid. Een voorzet vanaf rechts van Kjell Huisman kwam bij de tweede paal terecht. Joep Egberink kopte de bal goed richting de bovenhoek, maar de doelman van Erica redde knap.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld onveranderd. De Tukkers ging op zoek naar de openingstreffer en werd hierbij in minuut 55 geholpen door een verdediger van Erica. Hij werkte de bal niet goed weg. Guus Demmer was alert en kon richting doel. Met een boogbal wist hij de doelman te verschalken en maakte de bevrijdende 0-1.

Tien minuten later kreeg De Tukkers de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. De vrije trap op eigen helft van Stijn Boswerger bereikte Kjell Huisman in het strafschopgebied. Huisman werd vervolgens aangetikt door een speler van de thuisploeg en de bal ging op de stip. Joep Egberink nam de strafschop feilloos en maakte er 0-2 van.

Na 73 minuten spelen kreeg Erica de volgende domper te verwerken. Jelmer Schepers ontving zijn tweede gele kaart na een harde tackle op Jelle Lansink en kon gaan douchen.

In het restant van de wedstrijd was het voor Erica vooral schade te beperken. De Tukkers kwam er voetballend nog wel een aantal keer goed door, maar maakte verder te weinig aanstalten om de score nog verder uit te breidden en dus eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor de Albergenaren.

Door de overwinning heeft De Tukkers de tweede plek weer overgenomen van Germanicus. Aanstaande zondag staat er een prachtig affiche in Albergen op het programma. De Tukkers speelt dan thuis tegen RSC uit Rossum. De aftrap is om 14:00 uur en onze hoofdsponsor Bouwpartner De Pannenloods sponsort deze middag de wedstrijdbal.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 20 april

14:45 DOS’37 4 – De Tukkers 3 (zat)

17:00 De Tukkers 2 (zat) – EMMS 2

Zondag 21 april

14:00 De Tukkers 1 – RSC 1

09:00 De Tukkers 2 – MVV’29 4

10:45 SDC’12 7 – De Tukkers 4

11:00 De Tukkers 5 – Fleringen 4

09:30 De Tukkers 45+1 – RSC 45+1

13:00 VV FSG VR1 – De Tukkers VR1

1!:30 FC Dinxperlo VR1 – De Tukkers VR2

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer