De Tukkers weet thuis niet te winnen van Dalen

ALBERGEN – Onder prachtige weersomstandigheden troffen De Tukkers en Dalen elkaar afgelopen zondag op sportpark ’T Loarkamp in Albergen. Het doelpuntrijke duel eindigde uiteindelijk onbeslist: 3-3.

Al binnen 5 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Dalen probeerde op te bouwen, maar door goed druk zetten van De Tukkers werd de bal veroverd. Guus Demmer onderschepte en Kjell Huisman werd in het strafschopgebied bereikt. De doelman reageerde attent op het schot van Huisman, maar zag dat de bal via zijn hand in het doel ging: 1-0. Doelman Kevin Borgman van Dalen raakte hierbij geblesseerd waardoor het spel even stil lag. Gelukkig kon hij doorspelen en zag dat zijn ploeg uit de aftrap direct gelijk maakte. De Tukkers was niet bij de les en een diepte pass zorgde voor gevaar. De voorzet vanaf de rechterkant tikte Ruud Veenstra bij de tweede paal via een verdediger van de thuisploeg in het doel: 1-1. De Tukkers had daarna moeite om de vrije man te vinden, mede door goed druk zetten van Dalen. Na 20 minuten kwamen de gasten uit een van de vele verre inworpen op voorsprong. Martijn Koelink wierp de bal maar weer eens in het strafschopgebied in. Spits Tijmen Venhorst kopte door en Ruud Veenstra scoorde van dichtbij met hoofd: 1-2.

In het kwartier voor de rust lukte het de Albergenaren wél om de vrije man te vinden op het middenveld. Dit leidde ook tot een paar goede mogelijkheden. In minuut 42 kon Tymo Schär het veld oversteken en bracht Kjell Huisman met een slimme steekbal in stelling. Het was doelman Kevin Borgman die met een knappe redding Huisman van het scoren afhield. In de slotminuut van het eerste bedrijf werd het alsnog bijna gelijk. Een voorzet van Guus Demmer werd ineens door Joep Egberink op doel geschoten. De doelman van Dalen zat er met zijn hand nog aan en zag dat de bal via de paal het veld in stuiterde.

De zwart-witten zetten na de rust de lijn door en dat resulteerde al vroeg in de gelijkmaker. In minuut 51 dribbelde aanvoerder Marco Stege door de as van het veld en zette Joep Egberink alleen voor de doelman. Egberink bleef koelbloedig en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte: 2-2. Zo’n tien minuten later mocht De Tukkers niet klagen toen leek dat, in het eigen strafschopgebied, de bal een Tukkers-hand raakte. De leidsman, die overigens een prima wedstrijd floot, vond het geen penalty. Een kwartier voor het einde was het De Tukkers dat opnieuw op voorsprong kwam. Een voorzet van Marco Stege werd door Guus Demmer goed gecontroleerd en in de lange hoek binnengeschoven: 3-2. Wederom kon De Tukkers niet lang genieten van deze voorsprong. Een hoekschop kwam via de kluts voor de voeten voor een speler van Dalen die de bal binnen werkte: 3-3.

In het slot probeerden de Albergenaren nog voor de winst te gaan, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers een uitwedstrijd tegen SC Erica. De aftrap op sportpark De Veenschappen is om 14:00 uur.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 13 april

14:45 Berkum 6 – De Tukkers 2 (zat)

17:00 De Tukkers 3 (zat) – ATC’65 3

Zondag 14 april

14:00 SC Erica 1 – De Tukkers 1

10:00 SV Vasse 2 – De Tukkers 2

10:00 KOSC 4 – De Tukkers 3

09:00 TVC’28 10 – De Tukkers 4

10:00 Stevo 6 – De Tukkers 5

13:00 De Tukkers VR1 – SV Someren VR1

11:00 VDZ VR2 – De Tukkers VR2

11:00 De Tukkers VR3 – UD W. VR1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer