DTC breidt ongeslagen reeks uit met gelijkspel tegen Wijhe ’92.

Opstelling DTC ’07: Tristan Bergman; Mick Fox, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Wout Groeneveld, Lars Arens (Daan Groener), Mark Hesselink, Niels Wessels (Roel Potijk); Sam Tebbe en Nick Huusken (David Westerhof).

In het zonnige Wijhe speelde DTC een wedstrijd Tegen Wijhe ’92. Wijhe staat er op de ranglijst met een 4e plek uitstekend voor en doet nog volop mee voor een plekje in de nacompetitie om promotie. DTC is in vorm en pakte in de laatste drie wedstrijden telkens de volle buit. De wedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een gelijkspel.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Wijhe had veel de bal en DTC koos zorgvuldig de momenten uit waarop het druk zette. Wijhe was wel het dichtstbij een doelpunt nadat een voorzet tegen de lat caramboleerde. Na een kwartier kreeg Wijhe steeds meer het overwicht in de wedstrijd. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg, maar een aanvaller kreeg de bal van dichtbij er niet in.

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en ook de volgende mogelijkheden waren voor Wijhe. Een corner kon vrij worden ingekopt, maar trof geen doel. Een afstandsschot even later vloog hoog over. Plots was daar ook DTC. Een lange bal op Sam Tebbe dwong de doelman van Wijhe om zijn doel te verlaten en de bal weg te werken. Dat deed hij niet geweldig, want de bal belandde in de voeten bij Wout Groeneveld. Die twijfelde geen moment en schoot van buiten de zestien de bal in een leeg doel binnen, 0-1. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft toonde veel gelijkenissen met de eerste. Ook nu duurde het weer even voordat de eerste mogelijkheid daar was, maar hij was wel wederom voor Wijhe. Na een goede aanval wist Mark Hesselink een schot met zijn hoofd voldoende van richting te veranderen. De hoekschop die volgde was ook niet ongevaarlijk, maar wederom kreeg Wijhe de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant kreeg DTC een mogelijkheid na een foutje in de opbouw van Wijhe. Tebbe kreeg de bal van David Westerhof en probeerde breed te leggen op Niels Wessels, maar daar stak een verdediger een stokje voor.

Het laatste kwartier was aangebroken en daarin kreeg Tebbe direct twee mogelijkheden. De eerste volleerde hij net niet over de doelman heen. De tweede kopte hij rakelings naast. Daarna was het weer de beurt aan Wijhe dat met alle macht nog probeerde om de wedstrijd te keren. Acht minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Een frommeldoelpunt, maar ook die tellen, 1-1. Vrijwel direct daarna kreeg Wijhe een grote kans om op voorsprong te komen, maar Tristan Bergman bracht van dichtbij uitstekend redding. De hoekschop daarna ging nog tegen de paal, maar de stand bleef gelijk.

Een echt slotoffensief bleef uit waardoor DTC net als in de thuiswedstrijd een punt over de streep kon trekken. Wout Groeneveld was belangrijk met zijn doelpunt en wist daarnaast ook veel duels te winnen. Hij werd ‘Man of the Match’. DTC speelt aanstaande donderdag om 18:30 op Sportpark Lattrop een inhaalwedstrijd tegen DSVD. Volgende zondag wacht wederom een thuiswedstrijd. Om 14:00 wordt er op Sportpark Lattrop afgetrapt tegen Ruurlo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer