DTC en Ruurlo delen de punten

Opstelling DTC ’07: Tristan Bergman; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Wout Groeneveld (Mick Fox), Lars Arens (David Westerhof), Mark Hesselink, Rutger Hof (Niels Wessels); Sam Tebbe en Nick Huusken (Wessel Weusthof).

LATTROP – Na de nederlaag tegen DSVD van afgelopen donderdag stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Tegenstander Ruurlo doet volop mee in de strijd om plek twee, maar verloor vorige week wel van concurrent Delden. De wedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een spectaculaire 5-3 overwinning voor Ruurlo.

Het begin van de wedstrijd was net zo spectaculair als de vorige wedstrijd. De eerste mogelijkheid van DTC was direct raak. Sam Tebbe scoorde na een variant uit een hoekschop, 1-0. Heel erg lang kon DTC niet genieten van de voorsprong, want drie minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Rik Groeneveld kreeg de bal van dichtbij ietwat ongelukkig tegen zijn hand aangeschoten, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De speler van Ruurlo faalde niet en bracht de stand weer op 1-1.

Daarna nam Ruurlo het hef in handen. DTC had moeite om de bal in de ploeg te houden en om de aanvallers aan het werk te zetten. Ruurlo kreeg een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Tristan Bergman bracht uitstekend redding in de 1-tegen-1. Wout Potijk wist vervolgens de rebound te blokken en de hoekschop daarna werd hard over gekopt. Ook daarna bleef Ruurlo de bovenliggende partij, maar het duurde tot vlak voor de rust voordat de volgende kans werd gecreëerd. Een schot vanaf de zijkant werd uitstekend gekeerd door Bergman. Ruststand 1-1.

Ook de tweede helft begon spectaculair. Binnen de minuut kreeg zowel Ruurlo als DTC een aardige kans om op voorsprong te komen. Eerst was het de beurt aan Ruurlo, maar Bergman lag weer eens goed in de weg. Uit de tegenstoot kreeg DTC een aardige mogelijkheid, maar ook Lars Arens stuitte op de keeper.

Ruurlo was minder dominant als in de eerste helft en DTC groeide juist in de wedstrijd. De meeste duels werden gewonnen door DTC, maar het ontbrak in de laatste fase vaak aan de nodige precisie. Vooral Tebbe was voorin dreigend en ook de invallers Wessel Weusthof en Niels Wessels wisten nog voor enig gevaar te zorgen.

Toch was het Ruurlo dat met nog tien minuten te spelen weer een goede kans kreeg. Een aanvaller draaide zich knap vrij, maar Bergman wist met zijn voeten redding te brengen. Ook DTC kreeg nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd winnend af te sluiten. Tebbe was zijn tegenstander te slim af, maar Wessels kon net niet bij de voorzet. In de slotfase maakte DTC nog de meeste aanspraak op de winst, maar het bleef 1-1.

Al met al een terechte uitslag en wederom een knap punt voor DTC. Sam Tebbe zorgde voor de meeste dreiging voorin en werd ‘Man of the Match’. Volgende week speelt DTC alweer tegen DSVD. Op Sportpark Het Hoge Vonder is het die dag Super Sunday, waardoor de wedstrijd al om 13:00 begint.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer