DVGT Beker: Dartclub Groot’n prolongeert “cup zonder oren”

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. Waar op 2 oktober 2023 11 teams begonnen aan het bekertoernooi, waren er nog maar 2 overgebleven. Royaldarts 4 en Dartclub Groot’n namen het in een gezellig gevuld café tegen elkaar op bij MarCant in Tubbergen. Beide ploegen kregen daarmee de kans om voor de 3e keer in hun historie de beker te pakken.

Het team uit Geesteren, Royaldarts 4, had zich als eerste geplaatst voor deze finale en wist een aantal overtuigende overwinningen te noteren. Zo werden De Kroeg (6-3), De Mors (6-3) en MarCant Darts 3 (8-1) overtuigend aan de zegekar gebonden. Toch liet de andere finalist nog een behoorlijke tijd op zich wachten. Nadat Dartclub Groot’n in de kwartfinale een knappe overwinning had geboekt bij concurrent MarCant Darts 2 (6-3), liet de geplande halve finale lang op zich wachten. Er waren dan ook vanuit kamp Geesteren behoorlijk wat speculaties over mogelijke redenen van verplaatsing. Zo werd gespeculeerd dat Groot’n alleen zou willen spelen als de “beste spelers” aanwezig zouden zijn. Uiteindelijk werd de halve finale tussen Dartclub Groot’n en Morshuis afgewerkt op woensdag 18 april in de dartarena van de heer Flinkers. Het werd een gelijk opgaande strijd waar beide teams maar weer eens lieten zien dat er weinig tussen beiden zat. Toch was het Dartclub Groot’n dat via een allesbeslissende bierronde de overwinning wist te pakken (5-4) en zo de finaleconfrontatie met Royaldarts 4 zou complementeren.

Pudding in de arm
Waar op maandagmiddag nog even kort in de ronde ging dat Dartclub Groot’n maar weer eens zou afhaken vanwege een tekort aan spelers, stonden beiden teams keurig om 20.00 uur Tubbergse tijd klaar op het strijdtoneel van MarCant. Dat zo’n finale toch voor wat “pudding in de arm” zorgt was vanaf minuut 1 duidelijk zichtbaar. Het niveau was dan ook niet hoogstaand te noemen. Toch was het Royaldarts 4 dat het beste aan de wedstrijd begon. Marijn Klaas wist zijn partij tegen Peter Geerds winnend af te sluiten en daarmee de Geestenaren op een 1-0 voorsprong te zetten. Vervolgens waren het respectievelijk Wouter Ophuis en Bart Flinkers (Dartclub Groot’n) die de stand wisten om te buigen richting de kant van de Weerseloërs: 1-2. De beslissing in de wedstrijd leek vooral te vallen in de laatste leg van de 4e singlepartij. Mark Rouwenhorst (Royaldarts 4) en Mark Roesthuis (Dartclub Groot’n) wisten voor het eerst deze avond een laatste en beslissende 5e leg af te dwingen in hun onderlinge partij. Uiteindelijk was het laatstgenoemde die via “tops” er met de overwinning vandoor ging en Dartclub Groot’n op een 1-3 voorsprong zette.

Strijd vroegtijdig beslist
Door deze 1-3 achterstand, wist Royaldarts 4 dat het spoedig een hogere versnelling moest gaan vinden. Het was aan Kevin Rekers en Marijn Klaas (Royaldarts 4) de beurt om deze remontada in gang te zetten. Helaas voor hen dacht het koppel van Dartclub Groot’n, Bart Flinkers/Wouter Ophuis, daar anders over. Zij lieten zien niet voor niks koploper in het koppelklassement te zijn en brachten de stand op 1-4 in het voordeel van de Weerseloërs. Hiermee had het team van Dartclub Groot’n nog maar 1 punt nodig voor de bekerwinst. Het koppel Mark Roesthuis/Peter Geerds kreeg hiervoor als eerste de kans. Ze lieten samen bij een 2-1 voorsprong maar liefst 12(!) matchpijlen liggen om de strijd te beslissen. Hier wisten Elger Brummelhuis en Mark Rouwenhorst natuurlijk van te profiteren en zo nog een beslissende 5e leg af te dwingen, waarin het lange tijd leek dat het koppel van Royaldarts 4 de winst zou pakken. Toch wist het koppel van Groot’n aan het eind van de leg nog een kleine extra versnelling eruit te persen, waarbij Peter Geerds zijn 8e matchpijl op D18 niet zou laten liggen. De winst was dus al binnen voor de mannen van Dartclub Groot’n. Hierna werd de wedstrijd nog wel uitgespeeld en wist Royaldarts 4 nog één koppelpartij te pakken via Dennis Flims en Marijn Klaas. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 2-7.

Cup zonder oren
Aan het eind van de avond was het Niels Stroot die namens het bestuur van de DVGT de aanwezigen bedankte voor hun komst, met een speciale vermelding voor de vrijwillige tellers deze avond: Justin Oldenbroek en Mike Lansink van MarCant Darts 2. Ook was het de eer aan de heer Stroot de beker te overhandigen aan de captain van Dartclub Groot’n, Bart Flinkers. Helaas had deze beker tijdens de bekerfinale van vorig jaar al één van zijn oren verloren (ik zal verder geen namen noemen Tom) en ondanks verwoede pogingen deze tijdelijk te repareren, was hij tijdens de taxirit richting Tubbergen opnieuw gesneuveld. Uiteindelijk werd er op de weg terug naar Weerselo maar besloten om het andere oor er dan ook maar vanaf te breken. En zo is voor het aankomende jaar de “cup zonder oren” te bewonderen op de koelkast bij Groot’n.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer