EHV doet goede zaken met eigen winst en verlies concurrenten

De hockeymannen van EHV weten waar wat winnen is, en hoe: in een waar doelpuntenfestijn werd Beuningen zondagmiddag met een 8-4 nederlaag naar Gelderland teruggestuurd. Door deze overwinning, en door de verliespartijen van de twee Nijmeegse concurrenten QZ en Apeliotes, hebben de Enschedeërs zichzelf en hun volgers weer wat lucht verschaft in de onderste regionen.

Bovendien is het programma dermate gunstig, met nog twee thuiswedstrijden op de rol, dat lijfsbehoud in de eerste klasse een reële optie lijkt, weet ook trainer-coach Richard van Wezenbeek: ‘Het zag eruit alsof we onszelf door een paar weken zonder winstpunten aardig in de nesten hadden gewerkt. Toch is intern nooit echt getwijfeld dat we het op eigen kracht recht kunnen trekken en vandaag hebben we een flinke stap in die richting gezet. Niemand heeft verzaakt en iedereen heeft alles gegeven. Het was echt niet allemaal even briljant, maar op de juiste momenten hebben we karakter getoond en de drie punten zijn dan ook dik verdiend, vond ook Beuningen.’

Vrijdagavond volgt een herhaling van dit duel in de vorm van de kwartfinale voor de Silver Cup, waarvoor EHV naar Gelderland afreist. De doelpunten werden gescoord door Luis Wilhelm (2x), Luuk Hoefman en Wouter Nederhand (beiden 3x), van wie laatstgenoemde werd verkozen tot Damsté Man of the Match.

Wouter Nederhand
Damsté man of the match Wouter Nederhand
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer