EHV na bekerwinst dichtbij stuntje tegen Union (1-2 verlies)

De hockeymannen van EHV hebben een hectisch weekend achter de rug. Vrijdagavond bereikten ze de laatste acht in het toernooi om de Silver Cup na een narrow escape bij Spandersbosch in Hilversum.

Aanvankelijk leek het er namelijk totaal niet op dat hier iets te halen viel, omdat de thuisploeg furieus van start ging en de Enschedeërs geluk hadden dat de teller voorlopig op 1-0 bleef staan.

Daarna herstelde EHV zich en via doelpunten van Jochem Eertink en Stijn Adolfsen werd het 2-2, waarna shoot outs de beslissing moesten brengen. Hierin was een hoofdrol weggelegd voor bekerkeeper Joris Faas, die drie aanvallers de baas bleef en daarmee een levensgroot aandeel had in de overwinning van zijn ploeg. Hierdoor gesterkt begon het team van trainer-coach Richard van Wezenbeek met enig optimisme aan de competitiewedstrijd tegen het sterke Union, dat in Nijmegen nog op 2-2 was gehouden.

Dat zat er deze keer niet in, maar met een eervol 1-2 eindresultaat (doelpunt Gijs Sanders) verlies was het tot het eind spannend gebleven. De domper kwam achteraf toen bekend werd dat concurrent QZ had gewonnen, waardoor het onderin toch weer benauwd wordt en de nederlaag van vorige week bij Apeliotes in Nijmegen, met het gevolg daarvan op de ranglijst, nog wel even zal nadreunen. Keeper Thijs van Beek werd vanwege zijn vele reddingen gekozen tot Damsté Man of the Match.

Thijs van Beek
Damsté man of the Match Thijs van Beek
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer