EHV vervalt in oude fouten (3-2 verlies bij hekkensluiter Apeliotes)

Na twee overwinningen en een gelijkspel dachten de hockeyheren van EHV het lek van voor de winterstop boven te hebben, maar in Nijmegen ging het zondag tegen hekkensluiter Apeliotes toch weer mis met een 3-2 nederlaag. Bij winst hadden de Enschedeërs een gat van elf punten geslagen, nu blijft het verschil beperkt tot een magere vijf in hun voordeel.

Bijkomend toeval, of noem het geluk, was dat de nummers tien en elf Roden en QZ tegen elkaar gelijk speelden, waardoor de schade beperkt bleef. Niettemin overheerste bij de mannen van trainer-coach Richard van Wezenbeek een sterk gevoel van teleurstelling over deze gemiste kans, waarbij het laatste woord beter in de meervoudsvorm gebruikt kan worden.

Terugkomende fout
EHV verviel opnieuw in de oude fout door tal van opgelegde kansen te missen, met als enige positieve punt het feit dat ze deze mogelijkheden wel op eigen kracht wisten te creëren, en niet zo zuinig ook. Ze waren echter niet besteed, op twee na: Wytse Jansen en Wouter Nederhand wisten als enigen het net te vinden, de rest faalde jammerlijk en liet de Nijmeegse keeper uitgroeien tot de uitblinker van zijn team.

Bij de stand 2-2 vlak voor tijd sloeg de verwarring toe bij EHV en dit, gecombineerd met de angst dat het toch weer mis zou gaan, leidde tot klunzig balverlies en de bittere pil van een onnodige nederlaag. Van Wezenbeek: ‘De nummer laatst van de competitie heeft tien punten. Zes daarvan hebben ze van ons gewonnen en dat geeft toch te denken. Er is nog geen man overboord, maar dit is wel uitermate slordig.’

Aanvoerder Pim Bonder werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Pim Bonder
Damsté man of the Match Pim Bonder
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer