EHV weer terug bij af na 6-1 verlies bij koploper GHBS

De hockeymannen van EHV hebben zondag in Groningen met 6-1 verloren van koploper GHBS. Deze ruime uitslag doet vermoeden dat de Enschedeërs kansloos zijn weggespeeld, maar in werkelijkheid zat het verschil ‘m in de effectiviteit.

Bij de thuisploeg lukte voorin vrijwel alles, anderzijds bleef het stil aan de overkant, op een benutte strafbal door Luuk Hoefman na, maar toen hadden de Groningers al een 5-0 voorsprong opgebouwd en was de wedstrijd gespeeld. Door dit resultaat is EHV weer terug bij de hervatting van de competitie na de winterstop. Na een voortreffelijke serie van zeven uit vier leek het lek boven, maar daarna gingen de laatste drie wedstrijden verloren, waaronder de cruciale ontmoeting met de directe concurrent Apeliotes in Nijmegen.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek ziet desondanks nog voldoende mogelijkheden tot handhaving: ‘We krijgen nu twee middenmoters thuis, daar liggen onze kansen. Over de kwaliteit van ons hockeyspel hebben we geen klagen, nou de afwerking nog, dan moeten die punten weer een keer onze kant op vallen.’ Luuk Hoefman werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Han Hoefman
Damsté man of the match Luuk Hoefman
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer