Excelsior’31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback

RIJSSEN – Het is de futsallers van Excelsior’31 vrijdagavond gelukt om zich te revancheren van de flinke zeperd van een week eerder tegen Heracles Almelo Futsal. De Rijssenaren wonnen het thuisduel tegen FC Coronaas met 4-3. Door deze zege blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan op de ranglijst in de landelijke eerste divisie.

Bij rust zag het er somber uit voor Excelsior’31, dat op dat moment tegen een 1-3 achterstand aankeek. Excelsior’31 deed zichzelf veel te kort in de eerste helft, waarin het de tegendoelpunten te makkelijk weggaf. Kort na de thee wist Excelsior’31 zich te herpakken en kwam het door doelpunten van Rik Voortman en Jan Borghuis op gelijke hoogte met de bezoekers uit Venray: 3-3.

Het wedstrijdbeeld zag er op dat moment een stuk rooskleuriger uit voor Excelsior’31. Maar de uitploeg raakte niet van slag. De wedstrijd werd steeds fysieker. Hoewel de arbitrage veel door liet spelen, trok het op de juiste momenten een tweetal gele kaarten. Onsportief werd het niet. Er werd gespeeld op het scherpst van de snede, waarbij de arbiters op de proef werden gesteld.

Het venijn en de grote kansen op een overwinning voor één van beide teams zat hem voornamelijk in de staart van de wedstrijd. Excelsior’31 kon in deze fase op doelman Lennart Krijgsman leunen, die de plek onder de lat innam van de geblesseerde Tim Paalman. Na een ietwat onwennig begin liet de jonge doelman zijn klasse zien. Met zijn lenig- en behendigheid voorkwam hij een tweetal zekere tegentreffers.

Drie minuten voor tijd kwam Excelsior’31 deze avond voor het eerst op voorsprong. Spits Cor Pongers reageerde attent op een afvallende bal: 4-3. FC Coronaas nam direct een time-out en ging powerplay spelen. Het wisselde bij balbezit haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Tot tweemaal toe kreeg het een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar wederom voorkwam Excelsior’31 doelman Krijgsman een tegentreffer. Excelsior’31 had de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien, maar Nick Averesch had de pech dat hij van grote afstand de bal net naast de verkeerde kant van de paal in het lege doel schoot. Excelsior’31 trok de 4-3 voorsprong uiteindelijk met hangen en wurgen over de streep.

Ondanks deze zege blijft Excelsior’31 op plaats zes staan op de ranglijst. Aankomende vrijdag reist het af Eindhoven voor het duel tegen nummer vijf FC Botafogo.