Geen schijn van kans voor BZSV tegen SV Almelo

BZSV heeft afgelopen zaterdag een kansloze middag beleefd in Almelo. Vanaf het eerste moment was SV Almelo de betere ploeg en liet het zien waarom het de terechte nummer 2 van de competitie is.

Op het zonnige sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het vanaf het eerste fluitsignaal eenrichtingsverkeer. BZSV probeerde wel op te bouwen, maar de Almeloërs hadden de druk er vol op. Ook de lange bal leverde niets op voor BZSV. SV Almelo wist daarentegen wel vaak gevaarlijk te worden. In het eerste kwartier leverde dat nog niet veel kansen op, maar na 20 minuten was de eerste mogelijkheid wel meteen doeltreffend. De zeer behendige spits Hakan Sandikci kapte twee man uit en schoot uit de draai de bal snoeihard in de kruising.

Almelo nam daarna geen gas terug. Het zorgde met veel beweging op het middenveld constant voor dreiging. De 2-0 kwam dan ook niet onverwacht. Ditmaal werd het doelpunt ingeleid met het een fraaie dribbel waarbij maar liefst drie verdedigers van BZSV het nakijken hadden. De bal werd uiteindelijk simpel in de hoek geschoten. BZSV stelde hier vrijwel niets tegenover. Heel sporadisch kwam het er dreigend uit, maar dan was het een goede eindpass die ontbrak. Vijf minuten voor rust werd de wedstrijd al beslist. Een vrijetrap voor Almelo kon door een aanvaller in de rebound eenvoudig worden binnen geschoten.

Na rust zal het doel van BZSV zijn geweest de score niet te ver op te laten lopen. Almelo leek het ook wat rustiger aan te doen. Desondanks wist Almelo na een uur spelen wel uit te lopen naar 4-0. Een fraaie steekpass stelde Hakan Sandikci opnieuw in de gelegenheid om doel te treffen. Even later zorgde goed samenspel opnieuw voor een prachtig doelpunt. Daarmee was ook de 5-0 een feit.

In het restant van de wedstrijd kreeg Almelo nog voldoende mogelijkheden tot meer doelpunten. De Blauwwitters hadden het echter aan keeper Tom Markvoort te danken dat de score niet verder werd uitgebreid. Vijf minuten voor tijd deed invaller Damian Somhorst nog wel wat terug voor BZSV. Hij redde de eer door de 5-1 binnen te schieten. SV Almelo toonde in deze wedstrijd simpelweg meer kwaliteit en liet zien waarom het op de 2e plaats staat.

Volgende week speelt BZSV thuis tegen SVV ‘91. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:30 uur.