(Foto)verslag: Hardwerkend TVC ’28 verliest van Excelsior’31

Na een smadelijk verlies vorige week tegen SDV Barneveld stond TVC ’28 zaterdagavond om 18.00 uur klaar om de strijd aan te binden met provinciegenoot Excelsior’31. Op papier is Excelsior’31 sterker dan TVC ’28. Excelsior’31 voert de ranglijst van de 4e divisie D aan, terwijl TVC ’28 het moet doen met de 10e plaats. De weersomstandigheden waren prima. Op de tribune genoot het publiek van het heerlijke voorjaarsweer en de genodigde sponsoren deden dat op het terras.

Aan het begin van de eerste helft hielden TVC ’28 en Excelsior’31 elkaar in evenwicht. Over en weer werden speldenprikjes uitgedeeld. In de 10e minuut stond het thuispubliek al bijna te juichen, maar werd een prima voorzet van Marijn Frons door Mart Groothuis net over gekopt. Sam Holsink was met zijn acties een plaag voor de verdediging van Excelsior’31. Toch lukte het TVC ’28 niet om de 1-0 op het scorebord te krijgen. Uiteindelijk streek Excelsior’31 tegen de verwachting in met die eer en scoorde vlak voor rust de 0-1.

Na de rust ging TVC ’28 op zoek naar de gelijkmaker. In de 53e minuut werd een gevaarlijke vrije trap van Niek Staarink niet goed ingeschat door de keeper. Naar oordeel van de scheidsrechter werd de keeper daarbij te veel gehinderd. Dit was tegen het zere been van Jelle Leenders. De scheidsrechter kon zijn aanmerkingen niet waarderen en trakteerde hem op een gele kaart. Dat werkte als een rode lap op een stier. Sam Holsink kreeg het op zijn heupen, kwam tot een prima aanval in het strafschopgebied van Excelsior ’31, maar wist dat niet te bekronen met een schot op het vijandelijke doel. Min of meer uit het niets wist Excelsior’31 in de laatste minuut van de reguliere tijd de 0-2 te scoren. In de blessuretijd probeerde Okke Schepers nog een vrije trap in het doel te krullen, maar spatte zijn poging uiteen op de lat. Na het laatste fluitsignaal zocht TVC ’28 moegestreden de kleedkamer op.

Ook na de 25e speelronde blijft TVC ’28 met 30 punten op de 10e plaats staan. Volgende week zaterdag gaat het keurkorps van Berthil ter Avest naar sportpark Vondersweijde in Oldenzaal voor de uitwedstrijd tegen Quick ’20.

Bekijk hier het uitgebreide fotoverslag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer