Historische motoren demonstratie in Tubbergen

Vanaf 2003 heeft de Stichting Historische Motorstichting Tubbergen (Stichting HMT) de rijke motorrace geschiedenis van Tubbergen, doen herleven. De Stichting HMT heeft destijds het initiatief genomen om demonstratie ritten voor historische racemotoren te organiseren. Motorsport en Tubbergen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, door het initiatief van de Stichting HMT is deze rijke historie weer tot leven gekomen.

Sinds 2003 wordt er ieder jaar op 2e Pinksterdag een motorevenement georganiseerd, waarbij de historische motoren van destijds, demonstratie ritten verzorgen over een circuit op het industrieterrein in Tubbergen. Ieder jaar is er veel publieke belangstelling, van jong tot oud. Deze belangstelling is voor de Stichting HMT het bewijs dat dit motorevenement in een behoefte voorziet bij vele liefhebbers!

Historie
Inmiddels organiseert de Stichting HMT deze demonstratie ritten voor historische motoren voor de 19e keer. De Stichting HMT zorgt ervoor dat de deelnemende motoren en zijspannen (tot en met bouwjaar 1995) worden ingedeeld in verschillende klassen, voor de uitvoering van de demonstratie ritten. De demonstratie ritten hebben geen wedstrijd of race element. Het gaat erom dat de oude motoren en zijspannen van destijds, rondjes over het circuit rijden met plezier voor de rijders en publiek. Daarbij wordt onderlinge competitie uitgesloten, door het feit dat er geen wedstrijd of race element toegevoegd is aan de demonstratie ritten. De basisregel is: rijden voor het plezier, niet voor de prestatie! Nieuw dit jaar is een Special Klasse. Dit zijn motoren (250cc-350cc-500cc) met een bouwjaar van 1960 tot 1975 met uitsluitend trommelremmen.

Er wordt geen entree geheven maar dankzij de medewerking van sponsoren, diverse verenigingen van binnen en buiten de gemeente Tubbergen, hulpverleningsdiensten, gemeente Tubbbergen en vele enthousiaste vrijwilligers, wordt de organisatie van dit evenement mogelijk gemaakt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer