Impuls voor historische rallyklasse

Voor de komende editie van de Eurol Hellendoorn Historic Rally heeft het Enschedese Vredestein Tyres haar steun uitgebreid, waardoor de organisatie meer grip krijgt om een nog betere rally voor historische rallyauto’s van weleer te kunnen neerzetten. Het Bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally is verheugd met deze nieuwe impuls voor misschien wel Nederlands mooiste rally, die zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Voor de komende editie zal Vredestein Tyres opnieuw een partnership aangaan met de Stichting Hellendoorn Rally. Vredestein heeft een grote naam in de wereld van autobanden, maar is ook een speler van betekenis op het gebied van banden voor de landbouw en voor fietsen.

Vakmanschap
Het Enschedese bedrijf werd opgericht in 1908 en heeft over de jaren heen internationaal veel erkenning gekregen. Meer dan een eeuw vakmanschap heeft Vredestein in staat gesteld de kunst van bandeninnovatie en -prestaties te verfijnen. Daarmee is Vredestein uitgegroeid tot een belangrijk, toonaangevend bandenmerk in Europa. Gevormd door haar Europese erfgoed en gedreven door haar visie om de ultieme rijervaring te bieden, zet Vredestein de toon voor de toekomst van bandentechnologie.

Bekende
Vredestein is geen onbekende in de klassieke rallysport, onder meer als Official Tyre Partner van de 1000 Miglia en hoofdsponsor van de Tulpenrallye. Daarom zal Vredestein haar naam in Hellendoorn verbinden aan de historische rallyklasse, waarmee de ‘Eurol Hellendoorn Historic Rally powered by Vredestein’ is geboren. “Het Bestuur Sektie Rally van de KNAF heeft de klasse-indeling aangepast aan de internationaal geldende FIA-reglementen, waardoor wij zowel de deelnemers aan het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK) als ook een sterke delegatie buitenlandse equipes met de mooiste rally-auto’s van weleer aan de start zullen kunnen verwelkomen op zaterdag 21 september,” belooft Erwin Doctor namens de Stichting Hellendoorn Rally.

Samen met de organisatie van de rally zal Vredestein een unieke publieksgerichte activiteit in het Rallycentrum Dieka Markelo organiseren. Daarover later meer. Uiteraard is het laatste nieuws over de Eurol Hellendoorn Historic Rally powered by Vredestein te vinden op de website: www.eurolhellendoornrally.com.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer