Jesper Romp even terug op voor hem bekend terrein

Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij tussen 2012 en 2016 vier jaar lang mooie vorderingen maakte in zijn loopbaan als springruiter. Anno 2024 heeft hij de actieve sport ingeruild voor een baan, waarin hij professionele bodems voor trainings- en wedstrijdpistes aanlegt en onderhoudt. Net na de Olympische Spelen van Londen, waar Gerco Schröder met Eurocommerce London individueel zilver veroverde, zette hij vanuit Noord-Brabant koers naar Twente. Op een stage van ongeveer anderhalf jaar volgde een periode als stalruiter bij de broers Schröder. Een heel leuke en leerzame tijd”, kijkt hij terug. “Ik was zeventien toen ik er kwam, had nog geen rijbewijs en was voor het eerst uit huis. Ik heb er, samen met onder anderen Tom Brinkman, veel mooie wedstrijden mogen rijden. Met Balouska mocht ik zelfs meedoen aan het EK voor junioren in Arezzo.”

V&R Equestrian Footings BV
In 2016 meldde hij zich bij de door de familie Van de Vorm opgerichte en nu door Eric Berkhof bestierde Margeretha Hoeve in Dinteloord. Daar waren ook zijn broer Ruben en als coach hun vader Bert, de veel te vroeg overleden voormalig bondscoach, actief. In 2017 startte hij zijn eigen bedrijf Jesper Romp Service om thuis in Goirle jonge paarden te rijden en hierin handelen. Ook begon hij met het aanleggen van rijbakken en paddocks. Ruim een jaar later kregen de handel en het onderhoud van hippische bodems de overhand. Dat leidde al snel tot de oprichting van V&R Equestrian Footings BV, dat hij samen met Yves Verheyden oprichtte.

“Indirect heb ik nog steeds elke keer met paarden te maken”, vertelt Jesper Romp, die zijn actieve loopbaan vanwege zijn drukke werkzaamheden opgaf. “Dat is niet meer haalbaar. Mijn passie ligt nu bij het samenstellen van goede bodems. Die mengen we bij ons op de werf en kunnen we op maat maken. Voor de trainingen maken we ze minder hard dan op evenementen waar ze altijd wel aan de steviger kant zijn. Bij wedstrijden moet elke ruiter immers dezelfde kansen krijgen, of hij nu als eerste, als vijftigste of als honderdste start.” En daarbij komt zijn ervaring als springruiter natuurlijk prima van pas.


Jesper Romp (midden) met links Tom Brinkman en  rechts Yves Verheyden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer