Jolly Jumpers door naar halve finale om het landskampioenschap

Afgelopen woensdagavond stond de tweede wedstrijd in de best-of-three serie op het programma. De dames uit Tubbergen waren afgelopen zaterdag op een 1-0 voorsprong gekomen en konden het dus deze avond afmaken.
De wedstrijd werd goed gestart aan de kant van de Jumpers met een mooie 3-Punter van Marell gevolgd door een mooie score van Noelle. Toen werd ook Den Helder wakker. De thuisploeg gaf veel druk waarvan de Tubbergse formatie leek te schrikken. Hierdoor kregen de dames uit Den Helder een run van 8 punten achter elkaar. De uitploeg deed in de laatste minuten van het kwart nog wat terug waardoor het verschil iets verkleind werd, eindstand kwart 1: 20-16.
Jolly kwam niet makkelijk in de aanval door de gegeven druk aan de kant van Den Helder. Hierdoor liepen de aanvallen niet zoals ze normaal lopen en werden er veel ballen geforceerd. In deze fase van de wedstrijd liep de formatie van Mario Bennes ook weer wat uit, het verschil loopt op tot 8 punten. Gelukkig kon Kim wat terug doen aan de kant van de Tubbergse formatie waardoor het verschil 2 punten is in het voordeel van Den Helder. Ruststand 31-29.
Dat de dames het niet cadeau kregen is wel duidelijk. Vechten voor iedere bal en samen met elkaar spelen moesten ervoor zorgen dat de meiden erop en erover konden bij Den Helder.
Verschil loopt op
Ook dit kwart werd gestart met een 3-punter, dit keer gemaakt door Jade. De dames begonnen wat sneller te spelen en je merkte dat Den Helder dat niet kon stoppen. Maar nog bleef het spannend, 40-40 was de stand met nog 10 minuten te gaan.
En dan stonden de dames uit Tubbergen er. Veel stops werden er gemaakt in de verdediging waardoor er veel gerend kon worden, een kracht van de Jumpers. De dames speelden het volwassen uit en de thuisploeg kwam dit keer niet meer terug. Dat betekent met nog 1 minuut spelen dat de meiden al zeker waren van die halve finale. En ja, na het eindsignaal was het dan helemaal zeker. Jolly Jumpers gaat naar de halve finale van het landskampioenschap. Eindstand van de wedstrijd: 48-58.
Dit betekent dat de Jumpers aankomend weekend vrij zijn en er volgende week woensdag een uitwedstrijd op het programma staat. Er wordt dan in ronde twéé een “best of 5” serie gespeeld tegen TopKip uit Landsmeer.