Jolly Jumpers wint thuis van Binnenland

Zaterdag 13 april speelde Jolly Jumpers thuis tegen Binnenland. Rondom de wedstrijd waren veel kampioenen te bewonderen. Voor Dames 1 behaalde de u12-2 hun kampioenschap, na onze wedstrijd werd de vu16 en dames 3 gehuldigd voor hun kampioenschap. Verder speelde dames 2 wedstrijd hun feestwedstrijd, nadat zij vorige week ook kampioen zijn geworden. Kortom dames 1 kon niet achterblijven in deze feestvreugde.
De dames van Jolly Jumpers gingen dan ook voortvarend van start. Jade, Jasmijn en Noelle hadden een paar sterke drives en Marell scoorde twee mooie driepunters. Eindstand eerste kwart 24-20.
Het spelbeeld in het tweede kwart veranderde niet. Waar beide teams lekker doorwisselde en de basket goed konden vinden, werd de rust opgezocht met een stand van 41-37.
De tweede helft begon wat moeizaam, waardoor de roodhemden halverwege het derde kwart gelijk stonden. Jolly Jumpers scherpte de verdediging weer aan en nam het initiatief terug in de wedstrijd. Eindstand derde kwart 56-52.
Het belooft dus een spannend laatste kwart te worden. Binnenland ging van 4 punten achterstand, naar 4 punten voorsprong. Gelukkig hield de thuisploeg het hoofd koel en wonnen de wedstrijd door o.a. 11 rake vrije worpen in dit kwart. Eindstand 74-67.
Dinsdag 16 april staat de laatste competitiewedstrijd van de elite A op het programma. Ditmaal spelen de Jumpers uit in Haarlem tegen Triple Threat. De eerst volgende thuiswedstrijd is zaterdag 20 april. Dit is de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de playoffs tegen Den Helder. Be there!!
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer