Koploper wint van Den Ham

Op sportpark ‘’t Klaverblad” in Nieuwleusen trad Den Ham aan tegen mede koploper SV Nieuwleusen.

Bij Den Ham nog steeds een aantal langdurig geblesseerden, waardoor de spoeling in de selectie toch soms wat dun wordt. Te merken aan de nagekomen reservespelers die veelal al in het 2e team of in de JO-19 hadden gespeeld.

Toch hield Den Ham de eerste helft goed stand tegen de koploper. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Den Ham, echt grote kansen waren er niet. Topscorer Randy Vink werd prima in bedwang gehouden, maar echt veel kansen creëren was er voor Den Ham ook niet bij. De meeste opwinding was er wanneer trainer Elzinga van Nieuwleusen zich vocaal meldde aan de zijlijn. Ook de assistent scheidsrechter wist de Hammer supporters in extase te brengen met vlagsignalen die een vroeg Oranjefeest deden vermoeden.

Scheidrechter Blaak uit Enschede had de partij prima in handen maar begon wel erg vroeg met trekken van een gele kaart in dit geval voor Malke Gecer. Dan weet je dat de toon is gezet voor de rest van de partij. In de 2e helft, na ruim 5 minuten, een eerste grote kans voor Nieuwleusen toen een kopbal rakelings langs het doel ging. In de 58e minuut probeerde Mart Veurink met zijn linker been de bal volley weg te werken, waarbij hij de bal mistte en onopzettelijk zijn tegenstander raakte. Dat had een 2e gele kaart voor hem tot gevolg. Erg zwaar bestraft dat wel, maar Den Ham moest verder met 10 man. Daarmee kantelde de wedstrijd. Nieuwleusen kwam even later op voorsprong door Randy Vink middels een benutte kopbal uit een hoekschop. Trainer Nijzink bracht vervolgens Randall van Haarst voor Daan Timmerman, waarmee direct meer aanvallende aspiraties over de flank te zien waren. In ondertal begon Den Ham eindelijk te spelen zo de supporter hadden gehoopt. De schroom van de eerste helft was verdwenen in een periode waarin de 10 spelers van Den Ham minimaal gelijk waren aan Nieuwleusen. In de 75e minuut een kopbal van Michel Kamphuis uit een hoekschop die meer had verdiend.

Het laatste gedeelte van de partij speelde Den Ham va banque om te proberen minimaal de gelijkmaker te scoren. Daarmee kreeg Nieuwleusen natuurlijk de nodige ruimte. Bij een uitbraak in de 86e minuut had dit een 2e doelpunt voor Nieuwleusen tot gevolg, waarmee de partij was gelopen.

Komende week de derby in Den Ham tegen de buren uit Vroomshoop die het dit seizoen wederom goed doen in de 2e klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer