La Première een maat te groot voor VV Manderveen

Op een lenteachtig Sportpark Ossekoppelerhoek heeft VV Manderveen niet kunnen stunten tegen koploper La Première. Ondanks een vroege voorsprong werd er met 4-2 verloren.
Manderveen had goed begrepen wat de intenties van trainer Thijs Masselink waren en begon sterk aan de wedstrijd; Jorn Heidkamp poeierde een vrije trap via de onderkant van de lat in de kruising. Even later kreeg hij opnieuw een mogelijkheid, maar dit keer was het zijnet het eindstation.
Na een sterk eerste kwart van Manderveen poogde La Première, in de drinkpauze aangespoord door fanatieke woorden van trainer Roy Bouck, meer lef en energie te tonen. Het kreeg opeens wat te vertellen en maakte zowaar de 1-1 nadat balverlies op het middenveld zorgde voor een gapend gat in de Manderveense defensie. Oog in oog met de keeper kon Abdullah Aykutlu de 1-1 maken. Waar Manderven via Dylan Nijland dicht bij een treffer was, en Cees Peterman per abuis bijna de voorsprong voor La Première binnenkopte, was het even later toch 2-1. Een vrije trap belandde via de muur voor de voeten van de uitstekend spelende Bo Martijn, die in alle rust raak mocht tikken.
Na de rust startte Manderveen op eenzelfde wijze als in de eerste helft en Kevin Huzink rondde een korte solo af met een geplaatst schot in de hoek. Kort na deze gelijkmaker moest echter alweer de derde tegengoal geslikt worden. Antony van Duiven, die een uur lang goed in bedwang werd gehouden, kopte leep raak langs én over de Manderveense keeper.
Nadat Kevin Huzink voor Manderveen nog dicht bij de 3-3 was, werd de wedstrijd in de 78e minuut in het slot gegooid door La Première. Via een vlotlopende aanval over de rechterkant werd de bal in de doelmond gebracht en in eigen doel gewerkt door Luuk Withag, waarmee de eindstand op 4-2 werd gebracht.

La Première, dat als koploper het weekend inging, en dus ook afsluit, speelt volgende week tegen Zenderen Vooruit. Manderveen mag genieten van een vrij weekend, en treft op donderdag 18 april VV Twenthe Goor.