Maartje Lanooy prijst saamhorigheid bij Het Twentse Ros

De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van Ommen kan blijven. Zoals bij het concours van Het Twentse Ros uit Albergen, dat zich sinds vorig jaar op het fraaie terrein van de BWG Stables in Tubbergen afspeelt. “Dat is voor mij mooi om de hoek en dat is best lekker. Dat gehang op luchthavens heb ik eerlijk gezegd wel een keer gehad, dat kost heel veel tijd.” Ze was al eens actief in Qatar en bij het evenement van John en Beezie Madden in het Amerikaanse Syracuse. “Heel mooi om mee te maken. Naar de Verenigde Staten vlogen we via Toronto, omdat in die week ook de marathon van New York werd gehouden en we daar niet konden landen. Had dat wel gekund, dan zou ik de Niagara Falls misschien nooit hebben gezien. Prachtig.”

Ze vertolkte haar functie verder onder meer tijdens tal wedstrijden voor de Wereldbeker, bij topconcoursen in Birmingham en Genève en bij een aantal EK’s. In eigen land is ze bijvoorbeeld van de partij in Amsterdam, Balkbrug, Exloo, Zuidwolde en in Tubbergen, voor zowel Jumping Schröder Tubbergen als bij het concours van Het Twentse Ros uit Albergen.

Prima schakelen
“Dat zijn evenementen waar ik graag kom, omdat het stuk voor stuk leuke clubs zijn. Dat geldt zeker ook voor Albergen. Met voorzitter Jos Brinkman kan ik prima schakelen, hij denkt snel met je mee als het programma moet worden aangepast. En ik krijg van alle kanten hulp van de andere bestuursleden Nicole en Bas Haarhuis, Marlot Kamphuis en Marjolein  Muylerman.” Samen met haar man Dinand Noeverman fokt ze ook nog twee of drie veulens per jaar. De negenjarige zwartbruine ruin Kentucky Balia NL (v. Carambole) is er een goed voorbeeld van. De eerder door Melody Matheson gereden ruin loopt nu onder het zadel bij de richting de top koersende Pim Mulder. Tom Brinkman rijdt met Moser NL een ander product uit de stal in Ommen. Tijdens het concours van Het Twentse Ros concentreert ze zich weer op haar taak als wedstrijdsecretaresse. “Altijd weer leuk. Daar doen we het echt als team, iedereen weet dat je zoiets met z’n allen moet doen.”


Maartje Lanooy: “Van de bestuursleden krijg ik van alle kanten hulp.”

Tekst en foto: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer