Manderveen doet zichzelf tekort: 1-1 tegen Langeveen

Op tweede paasdag werd er een onvervalste klassieker afgewerkt in Manderveen. De buren VV Manderveen en VV Langeveen speelden onder toeziend oog van bijna 300 toeschouwers voor het eerst sinds april 2022 tegen elkaar. Ondanks een Manderveens overwicht en vele kansen, werd het 1-1.
Als hoofdact van een dagvullend programma wat door VV Manderveen als ‘Super Monday’ werd bestempeld, beroerden de ploegen om 14:00 voor het eerst de bal. Het duurde niet lang voordat ook de eerste treffer op het scorebord kon worden bijgeschreven; Jorn Heidkamp was alert op een dieptepass en schoot hard en goed gemikt raak. De Manderveense defensie hield in bijna de gehele eerste helft de rijen goed gesloten, Job Kuipers moest één keer handelend optreden na een schot van de spits van Langeveen.
Aan de andere zijde waren de kansen intussen amper nog op één hand te tellen. Jorn Heidkamp raakte na goed keeperswerk van Thijs Avéres de lat, Wout Wesselink trof eveneens geen doel en Kevin Huzink hielp veruit de grootste kans van de eerste helft om zeep door van dichtbij naast te schieten. Intussen werd er ook nog een Manderveens doelpunt (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Met een ruststand van 1-0 mochten de bezoekers dan ook niet klagen.
Overwicht
Na de rust kregen de bezoekers op Sportpark de Samenwerking hetzelfde recept voorgeschoteld; Manderveens overwicht. Het duurde dan ook niet lang voordat het telraam voor de gemiste kansen weer geraadpleegd moest worden. Wout Wesselink schoot vanaf 4 meter hoog over het doel en even later was zijn neef Joris Wesselink met een kopbal dicht bij de 2-0.
Langeveen kreeg na het uur spelen meer grip op de wedstrijd en Manderveense kansen bleven een tijdje lang uit. Langeveen was daarentegen wél daadkrachtig toen er op het middenveld van Manderveen balverlies werd geleden en de defensieve bezetting onvoldoende was. Met twee simpele passes werd Dieuwe Oude Nijhuis bereikt, die simpel de 1-1 binnen schoot in een leeg doel.
Kantelen
Met wat offensieve omzettingen in het slotkwartier probeerde Manderveen nog op zoek te gaan naar een overwinning, maar het wist de stugge as van Langeveen niet te breken. Scheidsrechter Oude Wolcherink blies, overigens zonder kaarten te trekken, bij een 1-1 stand voor het laatst op zijn fluit.
Voor Manderveen is Super Monday sportief gezien niet gelopen hoe het zich had voorgesteld. Het dameselftal wist ‘s ochtends niet te winnen van RSC (1-2 verlies) en ook de puntendeling ‘s middags kon wegens het continue Manderveense overwicht niet gevierd worden. Het mocht de feestvreugde later op de middag overigens niet drukken; samen met supporters en sponsoren van beide ploegen werd het paasweekend afgesloten.