Nationale Diabetes Challenge in Almelo binnenkort van start

Ook dit jaar doet Almelo weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Vanaf 29 april wandelt er elke week, ongeveer 20 weken lang, een groep deelnemers in de buurt. Mensen die willen werken aan hun gezondheid en diabetes zijn welkom om aan te sluiten. De wandelingen staan in het teken van bewegen, gezondheid en vooral gezelligheid. Ook als je geen diabetes hebt, maar wel wilt werken aan je gezondheid ben je welkom.

De Nationale Diabetes Challenge is een landelijk wandelprogramma van 20 weken van de Bas van de Goor Foundation. In Almelo organiseert het Sportbedrijf dit project.

De eerste stap is gezet Op 9 april was de informatieavond over deze Nationale Diabetes Challenge in de IISPA. Er zijn veel geïnteresseerden op af gekomen. Heb je deze avond gemist, maar heb je wel interesse of misschien nog vragen? Mailen kan naar: wandelen@sportbedrijfalmelo.nl

Start wandelingen
Dit jaar beginnen wordt er gewandeld met vijf groepen verdeeld over de week. Op maandag 29 april om 19.30 uur start de eerste wandelinggroep vanaf de IISPA. De gehele weekplanning is als volgt:

Maandag IISPA 19:30 uur
Dinsdag Natuurhus 15:00 uur
Woensdag Beeklust 15:00 uur
Donderdag Zwembad het Sportpark 18:30 uur
Vrijdag Nijreesbos 09:00 uur

Er wordt rekening gehouden rekening met het wandelniveau van iedere deelnemer. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer.

De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival 28 september in Arnhem.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer