NEO verliest in de slotfase sneu met 2-1 van FC Winterswijk

Op een prachtige zomerse zaterdagavond is NEO er helaas niet in geslaagd de zes punten voorsprong op tegenstander FC Winterswijk intact te houden. Na een vroege voorsprong kwamen de gasten nog voor rust op gelijke hoogte en een minuut voor afloop kopte Dion Hartgerink de 1-2 binnen. Zoals de winnende coach Erik Zandstra liet optekenen in de Achterhoekse pers: “Het zit ons niet tegen de laatste weken”, daarmee de spijker op zijn kop slaand.

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO de eerste 25 minuten erg sterk en al na een paar minuten wist Stef Rompelaar een voorzet van Kevin van den Brug fraai koppend tot de 1-0 te promoveren. NEO wilde meer, drukte de tegenstander naar achteren, maar gaf daardoor ook best wat ruimte weg achterin.

Nadat Leco Zeevalkink de gasten knap van de 1-1 wist af te houden waren de volgende kansen voor NEO. Jasper Scholten kwam twee keer een teenlengte te kort om te scoren en Jochem Stam krulde met zijn linker de bal millimeters naast het doel van Matthijs Ebbers.

Na een half uur leverde de tweede kans van Winterswijk, op dat moment tegen de verhouding in, de 1-1 op. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal door Lenn Redeker binnen gewerkt.

En nadat Kevin van den Brug na voorbereidend werk van Ephrem Aslan overschoot moest Leco Zeevalkink nogmaals aan de bak in een 1-op-1-situatie. Ook nu kwam de goalie als overwinnaar uit de bus, waarmee de 1-1 stand op het scorebord bleef staan halverwege.

Na een wat afwachtende openingsfase waarin het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde kwam het tweede bedrijf na een kwartiertje op gang. FC Winterwijk mocht goalie Ebbers dankbaar zijn dat hij met een fraaie redding Wessel Bom van het scoren afhield, dit na voorbereidend werk van Twan Weghorst. Wat later leek Jasper Scholten mooi werk van Jochem Stam te kunnen afronden, maar de dynamische en normaliter trefzekere middenvelder liet het leer onder zijn voet doorglippen.

Ook de volgende kansen waren voor NEO. Bram Rikhof schoot via een verdediger over en Wessel Bom zag zijn kopbal via uit een hoekschop van Jochem Stam al binnenvliegen, ware het niet dat alweer Ebbers zijn vingertoppen er tegenaan kreeg. FC Winterswijk kon in die fase nauwelijks voor aanvallend gevaar zorgen.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de laatste minuut werd, zoals hierboven gememoreerd, een voorzet van Daniël te Winkel bij de tweede paal ingekopt door Dion Hartgerink, daarmee NEO in ontsteltenis achterlatend, want de gehavende ploeg had absoluut meer verdiend. FC Winterswijk besliste de laatste twee wedstrijden beide in de laatste minuut en pakte daardoor zes punten in plaats van twee, een wereld van verschil en door deze resultaten ruiken de Achterhoekers ineens plek drie en vier, hoogstwaarschijnlijk beide rechtgevend op nacompetitie.

FC Winterswijk nadert NEO dus tot op slechts drie punten en DZC’68 heeft, nu ook in verliespunten, de tweede plek in handen. NEO heeft wat betreft de nacompetitie nog steeds alles gewoon in eigen hand, maar uiteraard mogen er in de komende duels niet te veel misstappen meer gemaakt worden. Komende zondag speelt NEO weer thuis en wel tegen Grol dat een enorm kater opliep door tegen Dalfsen met 4-2 te verliezen, de eerste zege van die ploeg. Na een week pauze eind april wachtten daarna de toppers bij WHC en thuis tegen DZC’68

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer