Op concours in de eigen springtuin

Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in de eigen springruin van hem en zijn tweelingbroers Ben en Wim. Het is alweer bijna twaalf jaar geleden dat Gerco Schröder in de Engelse hoofdstad schitterende met het behalen van individueel Olympisch zilver. Hij heeft ondertussen een flinke stap terug moeten zetten. “Het is ook wel weer mooi om nu vooral met jonge paarden bezig te zijn”, accepteert de Tubbergenaar realistisch zijn huidige status. “Maar uiteraard is het best jammer en doet het ook wel een beetje zeer dat de sport op zich de laatste tijd niet echt super loopt. Momenteel heb ik best een aantal heel goede paarden, maar soms gaan er ook weer wat weg.”

Hij verklaart nader: “Thuis doen Ben, Wim en ik alles samen en in prima overleg. We zijn natuurlijk ook een stal waarvoor de handel belangrijk is. Het zou mooi zou om de knop nog een keer om te kunnen zetten en een stapje hogerop mee te mogen doen.” Zijn  hoop is daarbij onder meer gevestigd op de tienjarige schimmelruin Glock’s Brilliant Berlin (v. Berlin) en de drie jaar jongere bruine merrie Glock’s Galanda (v. Lexicon). “Ze wisselen elkaar een beetje af. Brilliant Berlin doet het goed en boekt goede resultaten. Dat doet Galanda ook geregeld, maar hij is nog een beetje wisselvallig.”

Jackpot nieuwe troef
Sinds enkele weken heeft Gerco Schröder ook de beschikking over de tienjarige schimmelruin Jackpot Zirocco Blue VDL). Die werd eerder niet zonder succes gereden door Albert Zoer, met wie hij nu het eigendom van de ruin deelt. De Tubbergenaar startte Jackpot voor het eerst in een Grote Prijs op de slotdag van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. Wie weet wat voor moois de toekomst voor de nieuwe combinatie brengt. De Olympische Spelen van Parijs komen voor Schröder te vroeg. De Twentse hoop is daar gevestigd op de puik presterende Willem Greve. “Heel knap hoe Willem het doet. Hij heeft zijn paarden super aan het lopen. Of hij een kandidaat is voor een Olympische medaille? Waarom niet?”


Gerco Schröder in actie met de schimmel ruin Glock’s Briljant Berlin.

Tekst en foto: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer