Plezier staat voorop bij bixie

Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar uit. “Als kind en ouders er plezier aan hebben, is het goed. Schik krijgen door met een pony aan het werk te zijn is mooi en kan voor kinderen een leuk begin zijn in de sport, denk ik.” Haar twee dochtertjes gaan op bixieles. Fleur is acht en doet het al heel goed, Lauren van vijf begint net met rijden bij de allerkleinsten. “We zijn bij Het Twentse Ros terecht gekomen, omdat de meeste verenigingen geen lessen aanbieden voor de kleintjes bij de pony’s. Terwijl het echt leuk is om te zien hoe bijna iedereen van het groepje waarin Fleur is begonnen nu echt begint concoursjes te rijden. Je ziet ze daar allemaal mooi in groeien. Als je een pony hebt en kinderen bij elkaar zet, motiveert dat enorm, zeker als ze van dezelfde  leeftijd zijn.”

Gewoon aansluiten
Volgens Lydia Haselbekke is Het Twentse Ros een zeer toegankelijke club. “Heb je een eigen of een verzorgingspony, dan ben je van harte welkom. Daarvoor hoef je niet uit Albergen te komen.” Zelf is ze behalve van Het Twentse Ros ook lid van De Molenruiters in Langeveen. “Het zijn allebei machtig gezellige verenigingen. We lachen er heel wat af met elkaar. Het is een kwestie van gewoon aansluiten. Dat is ook goed voor de clubs zelf, want stuk voor stuk hebben ze niet voldoende vrijwilligers. Het is heel belangrijk om gewoon mee te doen. Het is top om te zien hoe leuk het is en je bouwt er ook nog eens een mooie sociale kring mee op.”

De circa dertig bixieruitertjes komen op zaterdag 20 april in actie en dat gebeurt voor het eerst op het hoofdterrein van de BWG Stables. Dit keer vervalt het onderdeel dressuur. In het kinderdorp kan er worden geknutseld en getekend en een absoluut hoogtepunt wordt ongetwijfeld weer de wedstrijd met de stokpaardjes, die zich in een enorme populariteit mag verheugen. “Dat is echt heel gaaf”, bevestigt Lydia Haselbekke. “Het is sowieso het belangrijkste dat de kinderen plezier hebben, dat staat voorop. We besteden er echt veel aandacht aan dat kleine ruitertjes in een ambiance van een echt concours kunnen meedoen.”


Lydia Haselbekke geflankeerd door haar dochters Fleur (links met de pony Spirit) en rechts Lauren met Corrado.

Tekst en foto: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer