SDO beleeft makkelijke middag tegen streekgenoot TOP

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. SDO komt net als in de zaal uit in de derde klasse. De ploeg van Rick Zomer moest voor dit duel afreizen naar buurdorp Vroomshoop om daar aan te treden tegen streekgenoot TOP. In de zaal troffen de ploegen elkaar tweemaal. Beide confrontaties werden gewonnen door de Westerhaarders. Zij waren vooraf favoriet in deze derby.

Onder heerlijke weersomstandigheden floot scheidsrechter Bron om 17:15 uur voor de aanvang van het duel. SDO nam vanaf het beginsignaal het initiatief en wist op een 0-2 voorsprong te komen. Daarna wisten de Oranjehemden niet door te drukken, al had men een groot veldoverwicht. Hierdoor kon TOP counteren naar 2-2. Opnieuw pakte SDO de leiding, het werd 2-4. Vervolgens wist de Westerhaarse formatie de marge te vergroten. Bij rust leidden de SDO’ers met 2-7.

Na de pauze behield de Reas-formatie het overwicht. TOP was net als voor de korfwisseling niet bij machte om de spanning terug te brengen. Via 3-11 werd het 6-12. Met nog tien minuten te spelen was het duel beslist. Vooral verdedigend stond SDO sterk. Daarnaast wisten de Westerhaarders met regelmaat tot scoren te komen. In de slotfase vielen er nog een aantal doelpunten te bejubelen. Einduitslag TOP – SDO: 9-14

Door deze terechte zege heeft SDO de start waarop gehoopt werd. Het volgende duel is op 20 april. Dan speelt SDO op eigen veld tegen Achilles, dat eveneens startte met een overwinning. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer