Spektakelstuk bij VV Manderveen – Twenthe Goor: 3-3

VV Manderveen en Twenthe Goor troffen elkaar donderdagavond, zo’n twee maanden na de oorspronkelijke speeldatum, op Sportpark de Samenwerking. Nadat de heenwedstrijd in oktober in een duidelijke overwinning voor Twenthe eindigde, werd het nu 3-3. Manderveen schoot, eigenlijk zoals elke week, uit de startblokken middels een kans voor Jorn Heidkamp. De buitenspeler schoot in de tweede minuut hard in het zijnet. Even later volgde de openingstreffer alsnog; de doelman van Twenthe maakte een opbouwende fout die Wout Wesselink in staat stelde de 1-0 te scoren. Na een kwartier spelen probeerde Twenthe middels een aantal gevaarlijke speelhervattingen gelijk te maken. Het raakte al eens de paal en verdiende even later een strafschop nadat aanvaller Stijn Jeurlink werd neergemaaid, maar zag nog dezelfde minuut Joris Wesselink in een razendsnelle tegenstoot de 2-0 binnenschieten namens Manderveen. Even later volgde alsnog, op curieuze wijze, de treffer van de bezoekers. Via een scrimmage belandde de bal op de doellijn voor de voeten van Jelmer Plegt; hij schoot raak maar volgens de lijnrechter van Manderveen bevond hij zich in buitenspelpositie. De scheidsrechter ging hier aanvankelijk in mee, maar werd hierop naar de kant geroepen om zich middels beelden op een telefoonscherm van gedachten te doen laten veranderen. Ondanks dat Twenthe nog de lat raakte en Manderveen twee pogingen geblokt zag worden op de doellijn, gingen de ploegen met een 2-1 stand rusten.

In de tweede helft begonnen de bezoekers sterk en troffen voor de derde keer het aluminium. Kort hierop lukte het alsnog de 2-2 aan te tekenen. Stijn Jeurink schoot vanaf 25 meter hard raak in het dak van het doel. Ook Manderveen kwam tot scoren; Kevin Huzink verdiende na een onhandige overtreding een strafschop en pakte het cadeautje zelf uit. In de laatste minuten van de wedstrijd ging Twenthe, met succes, op zoek naar meer dan een verliespartij. Via een snelle aanval van achteruit werd Daan de Lat bereikt. Hij werkte rustig af, achter doelman Job Kuipers. Kort voor het eindsignaal was Manderveen nog dicht bij de 4-3 toen een harde voorzet van Jorn Heidkamp tegen de eigen doelpaal werd geschoten door een speler van Twenthe. De gelijke stand bleef echter op het scorebord staan. Manderveen heeft opnieuw laten zien de titelkandidaten weerstand te kunnen bieden. De gehele top 5 is onderhand punten afhandig gemaakt door de ploeg van Thijs Masselink. Des te schrijnender is dan ook de huidige rangschikking; slechts een 8e. Manderveen krijgen zondag 21 april bezoek van Zenderen Vooruit. Twenthe lijkt de kampioensaspiraties in de ijskast te kunnen zetten nu het op de vierde plaats blijft staan. Het treft daags na Koningsdag Hector in de Goorse derby.