Stuntteam trickriding van Josh Clemens op herhaling

Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in Tubbergen. Vorig jaar stal de groep de show met een spectaculaire show trickriding. Die viel bij de organisatie zo in de smaak, dat het optreden wegens succes is geprolongeerd. Limburger Josh Clemens was onlangs present tijdens een persbijeenkomst voor het prestigieuze CHIO Aken, dat dit jaar in het teken staat van het partnerschap tussen de organisatie en de Verenigde Staten. “Daar zijn we enorm mee in ons sas”, meldt een opgetogen Clemens. “Ook vorig jaar mochten we meedoen aan het ‘Eröffnungsfeier, toen omdat Engeland het partnerland was en onder anderen Prinses Anne aanwezig was. Maar omdat onze show nog veel meer z’n basis in Amerika heeft, is dit helemaal geweldig.”

Josh Clemens is een geboren westernliefhebber en wisselde veelvuldig van plek tussen Limburg en de Verenigde Staten, waar hij uitgroeide tot een wereldberoemd trainer van filmdieren. In Disneyland Parijs verzorgde hij tien jaar lang de Buffalo Bill’s Wild West Show, de langstlopende dinershow ter wereld. Ook tekende hij met zijn team behalve in Aken voor optredens tijdens hippische topevenementen als CHIO Rotterdam, Indoor Brabant (nu The Dutch Masters), Jumping Indoor Maastricht, de Equitana en als politie te paard voor Theater de la Mar in Amsterdam.

Op volle snelheid
In de rol van onder meer kozakken en  cowboys tekenen de mannen en vrouwen ook dit jaar voor een ongetwijfeld adembenemende show, waarbij ze op volle snelheid staand, liggend en hangend te paard acrobatische oefeningen uitvoeren. “We gaan er uiteraard een wat andere voorstelling van maken dan vorig jaar”, laat Josh Clemens weten. “De elementen zijn wel hetzelfde, maar wat we gaan doen hangt af van het aantal artiesten en van welke paarden we kunnen inzetten. Er zijn in ieder geval voldoende filmthema’s te bedenken waarmee we het publiek kunnen vermaken.” “Eén ding blijft daarbij wel voorop staan voor ons”, besluit Josh Clemens. “Het is voor ons geen circus, maar natural horsemanship. De vertrouwensband tussen paard en begeleider telt voor ons heel zwaar. We doen dit allemaal vooral omdat we een passie hebben voor dieren.”

Het optreden van de groep trickriders van Josh Clemens (met pistool) in beeld.

Tekst en foto: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer