SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen

Opnieuw een stralende voorjaarsdag met zomerse temperaturen op Sportpark Smidserve te Hulsen alwaar deze derby gespeeld werd onder leiding van scheidsrechter De Jong. Na de aftrap onmiddellijk vuurwerk en een doelpunt dat terecht afgekeurd werd en een blessure opleverde voor SVZW sluitpost Julian Bakker, die na het nodige oplapwerk gelukkig wel verder kon. Maar de toon was gezet, kreeg Yessin Maskoul in de 4e minuut een kansje waar SVZW een corner aan over hield en redde Hulzense Boys doelman Patrick Loohuis even later knap. Toch kon diezelfde Loohuis in de 6e minuut niet voorkomen dat Jasper Groothuis de 0-1 binnen knalde. De spelers waren aan elkaar gewaagd, volop inzet van beide kanten, te vaak over het randje zoals bleek in de 17e minuut toen Stefan Maat er bij SVZW geblesseerd af moest vanwege kwetsuur aan nek/rug. Hij werd vervangen door Robin de Jong die in de 22e minuut toezag hoe de corner genomen door collega Jurjan Mannes bijna rechtstreeks binnen viel, Patrick Loohuis maakte er na een uiterste inspanning een corner van. Het bleef van beide kanten een rommelige partij voetbal met veel balverlies maar in de 34e minuut kwam de thuisploeg alsnog langszij via een rake kopbal van -wie anders- Menno Kamphuis. Drie minuten later was de eerste gele kaart voor SVZW-er Jasper Groothuis wegens commentaar en tekende Yessin Maskoul voor de 1-2 uit de kluts in de 38e minuut. Die hernieuwde voorsprong duurde maar even want met een bekeken schot knalde Fabian te Kolste in de 41 minuut de gelijkmaker binnen. Op slag van rust incasseerde Bas ter Hogt een gele kaart en gingen de mannen aan de thee bij een 2-2 ruststand.

SVZW trainer Frank Eeftink had in de rust Sem Jansen gewisseld voor Bas Dreierink en knalde Jurjan Mannes de vrije trap in het zijnet, vanaf rand zestien in de 49e minuut terwijl Yessin Maskoul even later eveneens naast mikte. Wissel dan bij

de gastheren, trainer Martijn Berger verving Fabian te Kolste ten faveure van Danny Schoenmaker, collega Eeftink bracht Frank Smit voor Tom ter Hogt in de 62e minuut. Twee minuten later was het al raak voor Frank Smit die via een counter de 2-3 voor zijn rekening nam, koud in het veld. Diezelfde Smit scoorde vijf minuten nogmaals uit een mooi opgezette Zwaluwen aanval, die daarmee de stand op 2-4 bracht. In de 72e minuut een dot van een kans aan de andere kant voor Menno Kamphuis, maar dit keer schoot de spits loeihard over. Opnieuw wissels aan beide zijden in de 77e minuut: bij de Boys werd Frank Gerritsen Mulkes vervangen door Daan Loeve en bij SVZW kwam Lars van Putten voor Jasper Groothuis. Hulzense Boys maakte zich allengs op voor een slotoffensief maar niet met de volle overtuiging leek het, want gescoord werd er niet meer. Frank Smit was nog dichtbij een hattrick na randje buitenspel, het bleef 2-4 en ook in blessuretijd bleef de stand ongewijzigd na een mooie aanval van Hulzense Boys en Menno Kamphuis de pech had dat hij daaruit niet scoorde, eindstand dus 2-4 en drie zeer belangrijke punten in de pocket voor de Wierdenaren na een boeiende en harde derby van beide kanten. Volgende week ontvangt SVZW de mannen van Achilles’12 op sportpark Het Lageveld, aanvang 14.45 uur.

 

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Bakker, Jansen (46e Dreierink), Krommendijk, Grondman, Maat (17e De Jong), Mannes, Bas ter Hogt, Groothuis (77e Van Putten), Maskoul, Tom ter Hogt (62e Smit) en Maskoul.

 

Doelpuntenmakers:

06e minuut Jasper Groothuis 0-1

34e minuut Menno Kamphuis 1-1

38e minuut Yessin Maskoul 1-2

41e minuut Fabian te Kolste 2-2

64e minuut Frank Smit 2-3

69e minuut Frank Smit 2-4

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer