Verdiende winst voor Vasse op zonnige zondag

Op een zonnige zondagmiddag heeft Vasse drie punten weten te pakken op het eigen sportpark ’t Lankamp. De mannen van Danny Giethoorn wisten met 2-0 te winnen van Haarle. Doelpunten waren van Daan Haarhuis en Rik Wiefferink.
Vasse begon sterk aan de wedstrijd en al binnen 1 minuut had Stef Wiefferink de score kunnen openen. Zijn inzet werd echter knap door de doelman gekeerd. Vasse bleef veruit de bovenliggende ploeg en het mocht een wonder heten dat het na 30 minuten nog 0-0 stond. Na 35 minuten spelen wisten de blauwwitten dan toch het net te vinden. Daan Haarhuis werd goed diep gestuurd en de aanvaller schoot de bal keihard langs de keeper. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was het duel meer in evenwicht. Haarle kreeg wat meer ruimte maar tot echte kansen leidde dit niet. Vasse daarentegen was gevaarlijk met enkele afstandsschoten. In de 75e minuut kreeg Haarle een indirecte vrije schop te nemen vanaf 10 meter van het doel. Dit buitenkansje belandde echter op de kruising en Vasse kon opgelucht ademhalen. In de 85e minuut dan eindelijk de beslissing. Een vrije trap van Rik Wiefferink werd door iedereen gemist en viel plots binnen. 2-0 en de verdiende zege voor Vasse was binnen. Aanstaande donderdag mogen de mannen opnieuw thuis aantreden. Ditmaal komt Lettele op bezoek, aftrap 20:00 uur. Ook het derde elftal speelt deze avond thuis, aftrap om 19:30 uur tegen UD Weerselo.
Overig programma zondag 21 april
Vasse 1 – Fleringen 14:00 uur
Fleringen 2 – Vasse 2 10:00 uur
Mvv 8 – Vasse 3 09:00 uur
Vasse 4 – Langeveen 4 09:30 uur
Vasse VR – SDC 11:30 uur
Borne 45+ – Vasse 45+ 10:00 uur
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer