Volop concurrentie in topveld deelnemers

Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in zijn voorwoord al aangaf, overweldigend. Hoewel het evenement al vorig jaar werd verlengd tot een vijfdaagse, kon de organisatie lang niet alle aanvragen honoreren.

De concurrentie in de verschillende rubrieken zal daarom enorm zijn. Er valt met geen mogelijkheid te voorspellen, wie er uiteindelijk met de winst aan de haal gaan. In elk geval is Michael Greeve, die vorig jaar met zijn paard K-Star W het hoofdnummer om de Grote Prijs op zijn naam schreef, opnieuw van de partij. Dat geldt ook voor Steven Veldhuis, die zich in 2023 als derde klasseerde met Iregina. Na de Grote Prijs van Albergen op zondag gaan de nummers een tot en met drie met premies van respectievelijk 750, 600 en 450 euro naar huis.

Topveld

Tegenstand voor het duo is er meer dan voldoende. Aan de start van de belangrijkste rubrieken verschijnt een topveld met verder onder anderen Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Amke Bekhuis, Tom Brinkman, Monique van den Broek, Gert-Jan Bruggink, Vasco Campana, Berber Dijkman, Conor Drain, Henk Frederiks, Matt Garrigan, Sander Geerink, Valeria Gineva, Iris Hakvoort, Dafne Helthuis, Hessel Hoekstra, Marc Houtzager en Julia Houtzager-Kayser, Kristian Johannesson, Regina Leeuwen, Amber van Marle, Veronique Morsink, Pim Mulder, Wesley Mulder, Caroline Müller, Jochen Munsterhuis, Peter Olthof, Nick Nanning, Zoe Osterhoff, Sven Peters, Stijn Roelink, Gerco, Lars en Lisa Schröder, Frank en Hendrik-Jan Schuttert, Jasmin Seppälä, Marriet Smit-Hoekstra, Zoï Snels, Emma Spanko, Steven Veldhuis, Willem Verdonk, Faye Louise, Robert en Thijmen Vos, Annet Vos-Willems, Britt, Evi en Jessie Wiefferink, Lars Wigger, Don Willemsen, Mart IJland en Albert Zoer.

De parcoursen in Tubbergen worden opnieuw ontworpen door het trio Jos Brinkman, Jeroen van der Kolk en Willem Schepers.


De Grote Prijs van Albergen werd vorig jaar een prooi voor Michael Greeve met K-Star W. Greeve is opnieuw van de partij.

Ook Steven Veldhuis, de nummer drie van 2023 met Iregina, is er weer bij.

Tekst en foto’s: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer