Voorbeschouwing Mariënberg – S.V. Rijssen

(Zaterdag 13 april 2024, sportpark het Westerpark in Mariënberg)

 

Komende zaterdag zijn wij op het vertrouwde Westerpark gastheer voor Sportvereniging Rijssen, die normaal gesproken bivakkeren op sportpark ’t Opbroek aan de Opbroekweg, op nummer 46, in het pittoreske Rijssen.

De stand van zaken momenteel, ik laat gemakshalve de top 4 en nummer laatst, Daarle buiten beschouwing, laten we daar even niet naar kijken…

5. Bruchterveld 20 – 32

6. SV Rijssen 20 – 30

7. Mariënberg 20 – 28

8. Avereest 20 – 28

9. Voorwaarts 20 – 27

10. Hardenberg’85 20 – 27

11. GFC 20 – 27

12. Kloosterhaar 20 – 24

13. Heracles AVC 20 – 22

Nog zes duels, wij mogen zaterdag tegen SV Rijssen, dan Banthum, GFC, Voorwaarts, DES en we sluiten deze competitie af op 25 mei tegen Kloosterhaar. Is het dan klaar? Of houden wij het tot het laatst bijzonder spannend? Zeg het maar. Verliezen vorige week in en tegen Bornerbroek was niet bijster handig, als je het mij vraagt! Maar misschien moet ik niet zeuren, waar maken wij ons toch druk om… Nr. 14 en 13 degraderen rechtstreeks. Daarle kan ons niet meer inhalen, alleen theoretisch nog. Nummers 12, 11 en 10 spelen met 5e klassers om promotie/degradatie.

Komende zaterdag kun je zo om kwart over vier, half vijf op deze plekken staan! Willen we dat? Zoals wij afgelopen zaterdag acteerden in Bornerbroek kun je het antwoord misschien al raden… Of komt alles gewoon goed? Steken wij de koppen deze week ff bij elkaar, net zoals de club VKV? Voorlopig vind ik het veel vraagtekens! Jullie dan? Ik sprak dit weekend onze nestor. De voetballer, onze spits, die maar niet van opgeven wil weten. Mooi man! Hij vertelde mij dat het goed komt! Zullen we daar dan maar op vertrouwen. Maar volgens mij is het nu ondertussen wel vijf of twee voor twaalf. We hebben alles nog in eigen hand maar dan moet er komende zaterdag, mijn inziens, wel gewonnen worden van SV Rijssen. Dat is geen sinecure en zekers geen kattenpis. Het kan verkeren, maar Bredero is ook al naar Schoonebeek afgereisd om één of andere bevestiging te krijgen van de Ja-Knikkers aldaar! Want met alleen Ja knikken en wellicht Amen zeggen komen wij er niet meer! Er mag best eens met de vuist of twee vuisten op de tafels worden geslagen, er mag elkaar wel eens de waarheid worden gezegd. Kom op, we zijn allemaal geen veertien meer! De laatste zes wedstrijden moeten het de dood of de gladiolen worden, liefst het laatste, wat ik oe brom! Don’t shoot the messenger! Je mag alles van mij vinden, misschien een zwartkiekert… Prima, maar ik wilde het toch even zeggen dat er punten gesprokkeld of liever bij elkaar geveegd dienen te worden. De beste 11 moeten er staan. Of je nu een F-pupil of een 4e elftal speler bent. Zal mij een worst zijn! Ben je beter dan wat er staat tussen de witte kalklijnen, alles is geoorloofd om 4e klasser te blijven. Of denken jullie daar anders over…? We krijgen geen makkies meer want we verloren deze competitie al van Banthum, GFC, Voorwaarts, DES en we speelden gelijk tegen de tegenstander van zaterdag (SV Rijssen) en Kloosterhaar. Allebei 0-0. Kortom, geen uitslagen om over naar huis te schrijven. Rendementen uit een niet zo ver verleden bieden absoluut geen garanties voor het toekomstige heden. Kan er van alles misgaan, kan een scheidsrechter zijn dag niet hebben maar we moeten nog altijd zelf die ballen tussen de palen schieten. Dat doet zo’n fluitist niet voor je, waarvan akte! Vorig jaar wisten wij in Rijssen niet te scoren, we speelden met 0-0 gelijk en dat leverde destijds Banthum de 1e periodetitel op. Slechts bij 0-1 winst was die titel voor ons geweest.

Vanaf die 10de november van het vorige jaar begon ook de grote droogte. Wisten wij ineens niet meer te scoren en vochten we maandelang tegen de bekende bierkaai. Je kunt beter bier laten tappen uit de kranen van Grolsch dan deze onzin…. Tuurlijk, we maken ons pas echt zorgen als er geen bier meer uit de tap komt, maar toch! Wil ook wel graag dat wij eind april, begin mei al ons al veilig kunnen voelen! Kan zelf die ballen er niet meer inschieten, laat staan tegenhouden. Dan was de 5e klasse al een feit. En ja, we kunnen zoveel beter. We kunnen echt wel goed voetballen. Het mooie is heel moeilijk vertelde oud-spits Wim Kieft maandagavond op het Westerpark. We willen allemaal mooi voetbal zien maar dat is zo verrekte moeilijk. Het hoeft niet mooi, als het maar effectief is door een (h)echt collectief die alle onzin voor de komende zes wedstrijden ff opzij zetten en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Tot hier en niet verder. Laten zien dat wij gaan voor het linkerrijtje en bij de eerste 7,8, voor mijn part negen willen eindigen. Droge voeten op zaterdag 25 mei maar liefst al een paar weken eerder! We moeten eerst zelf winnen van die dekselse Rijssenaren en dan maar zien of het lot ons gunstig gezind is en wij weer iets aan de goede kant zijn uitgelopen. Tuurlijk, ik heb makkelijk lullen aan de zijlijn. Alle supporters trouwens, ze weten het sowieso altijd beter. Ik omhels liever een trainer dan ik er een ouderwetse discussie mee voer na afloop! Wij zijn nu 100% bezig met Mainbarg! Kop d’r veur! Trap dat leder naar voren. Zes finales. Zes wedstrijden die ons scheiden van het servet en het laken. We moeten er in blijven geloven. Door dik en dun met z’n allen. Ik vertrouw op Rolf en op al die andere roodzwarte voetballers die op zullen staan!

Mede daarom voorspel ik een klinkende 3-1 overwinning, dat is de prognose voor zaterdag en daar moeten jullie het maar mee doen. Scheidsrechter is de heer Raymond Kolleman, hij zal vanaf half drie op zijn mooie fluit gaan blazen. Genoeg geluld. Veule wille maar vooral veule Skik. Dat de beste maar mogen winnen, dan gok ik toch op Mainbarg. Maar je kunt niet altijd zes gooien maar laten wij het zaterdag ‘t alsjeblieft niet (weer) verknooien. Kump dat goed?. Joah, mag wel zo. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer