Vroomshoopse Boys wint nipt van stug HVV Tubantia

Op het kunstgras van het sportcomplex De Bosrand begon Vroomshoopse Boys voortvarend tegen laagvlieger HVV Tubantia uit Hengelo. Direct kwamen er met aanvallend spel een aantal corners voor de thuisploeg, die echter niet het gewenste effect sorteerden. Na 10 minuten dook Sil Derks na een mooie voorzet van zijn tweelingbroer Jesper Derks namens de Boys vrij voor Tubantia-keeper Thom te Vaanholt op, die de inzet van dichtbij knap pareerde. Na 19 minuten bediende Julien Derks vanaf links aanvoerder en middenvelder Léon Dogger op maat, maar de inzet ging net naast. In de 26ste minuut kwam centrumspits Sil Derks van Vroomshoopse Boys ongelukkig hard in botsing met zijn ploeggenoot Tom Pierik. Sil Derks moest er met een op het oog ernstige hoofdwond af en werd vervangen door Ramon de Jong. Het spelbeeld veranderde hierna niet of nauwelijks. De Boys had onverminderd een optisch veldoverwicht, maar kon de goed georganiseerde defensie van HVV Tubantia niet echt verontrusten. Zo brak de rust aan met een 0-0 stand.

In de tweede helft was er in feite een ongewijzigd spelbeeld. De Boys was het meeste aan de bal en HVV Tubantia loerde op omschakelmomenten. De Boys-defensie stond daarbij als een huis en bewees eens temeer dat het geen toeval is dat de minste tegendoelpunten uit de tweede klasse I. zijn geïncasseerd. Léon Dogger had in de 50ste minuut na een vlot lopende aanval van de thuisploeg de 1-0 op zijn schoen, maar de keeper van HVV Tubantia redde fraai.

Na een uur spelen werd de ban gebroken. De sterk spelende Boys-aanvaller Nelson Runhart brak door op links en bediende de vrijgelopen centrumspits Ramon de Jong op maat. Het harde schot van Boys-aanvaller was Tubantia-doelman Thom te Vaanholt te machtig: 1-0. Na deze bevrijdende treffer bleef Vroomshoopse Boys de toonaangevende ploeg, maar een tweede doelpunt van de thuisploeg wilde maar niet vallen, dat ondanks meerdere kansen.

De uiterst geconcentreerd spelende Boys-verdediging gaf niets weg, In de 87ste minuut werd aan Boys-zijde Juliën Derks voor Stef Kikkert gewisseld. Deze jonge invaller was evenals de centrale verdediger Sven Paters nog dichtbij de 2-0, maar het doel van HVV Tubantia werd net gemist. De goed leidende arbiter André Willems uit Zeewolde floot bij de stand van 1-0 af.

Vroomshoopse Boys blijft door deze nipte, maar volop verdiende 1-0 overwinning op laagvlieger HVV Tubantia derde in de rangschikking van de tweede klasse I. Door de thuisnederlaag van medekoploper ATC’65 uit Hengelo is de Boys dat team tot op een punt genaderd. SV Nieuwleusen staat met nog vijf wedstrijden te gaan nog vier punten voor op de formatie van hoofdtrainer Robert Bosma. De huidige derde plaats van Vroomshoopse Boys met zes punten voor op naaste belager Oranje Nassau uit Almelo geeft recht op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Zaterdag aanstaande wordt de traditionele en tot de verbeelding spekende derby uit op de Rohorst tegen vv Den Ham gespeeld. Tegen HVV Tubantia werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Simon Kempers; midden; Tom Pierik,Léon Dogger en Mats Scholten; voor: Nelson Runhart, Sil Derks (26: Ramon de Jong) en Juliën Derks (87: Stef Kikkert).

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 overklaste HHC Hardenberg 2 en won thuis gedecideerd met maar liefst 6-1. Vroomshoopse Vrouwen I dolf het onderspit bij MVV’69 Vrouwen 1 met 6-1. Beter deed het Vroomshoopse Boys MO17-1, die Balkbrug MO17-1 uit met 3-1 versloeg. Dezelfde uitslag gold voor het duel tussen de hoofdklassers DETO Vriezenveen J017-1 en Vroomshoopse Boys JO17-1. Door deze knappe uitoverwinning blijft het Boys-team van trainer Gerjan Kosters koploper.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer