BC Bousema/JBSCues.nl pakt laatste strohalm

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl hebben in de wedstrijd tegen Dallinga.com de laatste strohalm om plek vier gepakt door de ploeg uit Sluiskil met 6-2 te verslaan.

Na de eerste twee partijen stond het team van captain Ronny Hazewinkel op een 4-0 voorsprong door een prima partij van Frans van Schaik, 40-31 overwinning in 35 beurten op Berry Dallinga en een nipte zege van Johan Loncelle, die, eveneens in 35 beurten, zijn landgenoot Steven van Acker met 40-39 de baas was. In het tweede deel verloor Stefan Galla nipt in 30 beurten van Peter de Backer met 38-40, maar op de andere tafel pakte Jeffrey Jorissen in 25 beurten de winst door Jean-Paul de Bruin met 40-35 te verslaan.

Weinig tegenstand
Van Schaik had met name in het eerste deel van zijn partij weinig te duchten van zijn tegenstander Dallinga. Halverwege, na 20 beurten stond hij al op een 25-9, voorsprong en bouwde die uit naar 33-17 in de 26ste beurt. Toch had hij voor de laatste zeven caramboles 9 beurten nodig waardoor Dallinga nog terug kwam tot 31 caramboles.

Op de andere tafel ging de partij tussen de beide Belgen vanaf het begin gelijk op. Wel had Loncelle na 21 beurten een 25-18 voorsprong, maar een beurt later was de stand 27-26 na een serie van acht caramboles van Van Acker. In een spannende slotfase was het Loncelle die als eerste finishte (40-39) In de nabeurt, de 35ste, wist Van Acker de stand niet gelijk te trekken.

Spanning
De laatste twee partijen waren ongemeend spannend. Wel had Jorissen in het eerste deel een licht voordeel, 20-8 na 14 beurten, maar in het tweede deel kwam de Zeeuw goed terug, 36-33 na 23 beurten. Twee beurten later maakte Jorissen de partij uit, maar in de na beurt bleef De Bruijn op 35 steken.

Op de andere tafel was het constant stuivertje wisselen tussen Galla en De Backer. Halverwege stond het 21-19, maar daarna had de Belg toch en licht overwicht en finishte na 30 beurten. Galla stond toen 37 caramboles, maar maakte in de nabeurt slechts één carambole.

“Door deze overwinning en de remise van Cues&Darts thuis tegen SIS is de strijd om plek vier nog niet beslist. We zullen er alles aan doen komend weekend, wanneer er zowel op aterdag als zondag wordt gespeeld om de play offs te halen”, aldus een opgeluchte captain Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer