Blauw Zwart 1 degradeert uit de tweede klasse

Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg uit Wierden. Na twee weken geleden verloren te hebben van directe concurrent AKC uit Almelo moest er deze zaterdag gewonnen worden voor handhaving in de tweede klasse. Het beloofde een fysieke wedstrijd te worden, met als stip op de horizon de belangrijke punten voor handhaving.

Beide teams wisten waar het om ging en gingen er vol voor om de punten mee naar huis te nemen. De eerste helft domineerde het team uit Almelo de wedstrijd het was een fysieke pot vanuit beide kanten, met veel strafworpen en vrije ballen in het voordeel van AKC. Het team van Edgar Korf bezocht de kleedkamers in de rust met een stand 11-7 hierin kregen de spelers te horen dat er met te weinig vuur werd gespeeld.

Vurig
Blauw Zwart moest in de tweede helft een grote stap bijzetten om gelijk te komen met de spelers uit Almelo. Het team van Edgar Korf kwam dan ook gemotiveerd de kleedkamer uit om de tweede helft te knallen. De spelers uit Wierden begonnen de tweede helft met vuur en weten binnen 6 minuten de achterstand weg te werken van 11-7 naar een stand van 11-11. AKC nam een time out en nu pakte de ploeg uit Almelo het initiatief weer over met 4 doelpunten op rij. Vanaf dit moment was de wedstrijd gespeeld, er werd afgefloten met een geflatteerde score van 22-14.

Dit betekent directe degradatie voor Blauw Zwart uit Wierden, zij zullen volgend veldseizoen in de 3de klasse gaan spelen. Het team van Edgar Korf gaat dan alles op alles zetten om weer te promoveren naar de 2de klasse. Aankomende zaterdag 1 juni speelt Blauw Zwart de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Devinco. Er zal om 15:30 afgegooid worden op sportpark ‘t Lageveld.