BZSV de Blauwwitters houdt SC Enschede op gelijkspel

Dit weekend speelde BZSV de Blauwwitters haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor de gelegenheid waren de jongste leden, die actief zijn bij het kaboutervoetbal van BZSV, uitgenodigd om aan de hand van de 1e elftal spelers mee het veld op te gaan. Daarna konden deze kabouters zich uitleven op het springkussen, maar het bleken al echt fanatieke supporters die de wedstrijd aandachtig volgden. Zij waren niet de enige supporters, het publiek had zich in grote getale achter de thuisploeg geschaard.

De uitwedstrijd tegen SC Enschede werd nipt verloren met 4-3. De Blauwwitters waren er daarom op gebrand om revanche te nemen. Beide partijen hadden er zin in en dat was te merken aan het spel. Er werden af en toe felle duels uitgevochten en de scheidsrechter speelde hierbij een positieve rol. Hij hield de wedstrijd goed in de hand zonder onnodig te fluiten.

De Blauwwitters gingen fanatiek van start. Wat in de tweede minuut al een gevaarlijke situatie voor de goal van SC Enschede tot gevolg had. Joris Bouwmeister kon helaas het doel niet vinden en schoot over. Het eerste kwartier was er sprake van mogelijkheden over en weer, maar er werd door beide partijen verzuimd om die te bekronen met een doelpunt. In de twintigste minuut was het opnieuw spannend voor de goal van SC Enschede. Deze keer was het Damian Somhorst die vrij op goal kon schieten, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Martijn Best.

Defensief
Na een korte drinkpauze, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt, was het spel wat voorzichtiger en werd er meer van achteruit gevoetbald om op deze manier een kans te forceren in de frontlinie. Ondanks wat kleine kansen gingen de teams zonder doelpunten de rust in.

Na de rust kwamen de teams weer fris het veld op. Ali Gozukeles had zijn mannen waarschijnlijk duidelijk toegesproken in de rust, want BZSV kwam gelijk goed uit de startblokken. In de 60e minuut kwam dit tot uiting in een prachtige aanval over links, waardoor Bas Siccama hard op goal kon schieten. Helaas spatte zijn schot uiteen op de lat. SC Enschede liet zich ook niet onbetuigd. Het had een mooie kans in de 80e minuut middels een aanval door het midden, waarbij de doelpoging werd gestopt door doelman Tom Markvoort. Tot het eind bleven de beide teams strijden voor de overwinning. In de slotminuut produceerde Nick Gouma namens de Blauwwitters nog een goed schot, maar ook hij trof geen doel. Daarmee bleef de stand 0-0 en dat is een terechte weergave van deze sportieve wedstrijd.

Afscheid
In de laatste seconden van de wedstrijd veinsde BZSV aanvoerder Joey Snijders een blessure. Daardoor moest Florieke Wiersma, al vijf jaar de verzorgster van BZSV 1, het veld op. Voor haar werd een erehaag gevormd door de spelers, omdat zij afscheid neemt aan het eind van dit seizoen. Vanwege haar studie in Amsterdam en haar eigen voetbal aspiraties bij de dames van FC Berghuizen 1 is het voor haar niet meer mogelijk om ook nog de verzorging van BZSV 1 op zich te nemen. Na de wedstrijd werd Florieke in het zonnetje gezet door BZSV 1, voorzitter Jacco Kwast en hoofdtrainer Ali Gozukeles met mooie woorden en presentjes.

Zaterdag 18 mei speelt BZSV de Blauwwitters de laatste wedstrijd van dit seizoen, om 15:00 uur uit bij HSC ’21 in Haaksbergen. Hoewel de Bornenaren nergens meer om spelen kan HSC kampioen worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer