De Brink A kampioen van Nederland na overtuigende overwinning

Het zeer succesvolle klootschietteam Brink A is kampioen geworden van Nederland op een zeer overtuigende manier. Met nog één wedstrijd te gaan en maar één verliespunt, zijn ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Ook Nooit Gedacht werd zondag aan de zegekar gebonden.

Nummer twee Nooit Gedacht begon op eigen baan goed aan de wedstrijd. De Brink antwoordde hier prima op, maar bleef toch zo’n twee meter achter. Beide teams schoten een goede wedstrijd, maar de Brink heeft een uitstekend uitgebalanceerd team en pakte bij elk schot enkele meters. Hierdoor was het eerste punt al snel binnen en het kampioenschap een feit.

Hoog niveau
In de tweede periode bleef het niveau hoog aan beide zijden en was het een genot om deze wedstrijd te zien. Met name Wessel Broekhuis schoot een goede wedstrijd en EK ganger Cisse Luft was ook foutloos. Eigenlijk was deze ronde een kopie van de eerste en 0-2 stond snel op het scorebord.

De derde periode begon de Brink minder en lag het na 3 schoten achter. Een aantal super schoten later van onder andere Bill Kottink en Sepp Niehof, werd de achterstand al snel omgezet in een riante voorsprong en werd ook deze ronde gewonnen met 65 meter voorsprong. Een prima 0-3 overwinning en het kampioenschap van Nederland was binnen.

Op voorsprong
Brink A2 schoot tegen Beuningen en in de 1e ronde begon Wouter met een zeer lang losschot en kwam het gelijk een paar meter voor. Deze voorsprong werd gaandeweg uitgebreid en op het einde was het 1 schot.

Het 2e punt begon Brink met een kleine achterstand, want bij de tegenstander was Wout Luttikhuis wakker en had de baan terug gevonden en begon gelijk met een lang schot. Nog voor de helft van de ronde had de Brink de voorsprong heroverd en bleef strak doorschieten. Uiteindelijk was het verschil wederom 1 schot.

Het 3e punt bleef lang spannend. Op de helft lag het nog gelijk, maar een paar zeer sterke schoten van o.a. supersub Wes bracht De Brink weer op een ruime voorsprong. Man-of-the-match Lars Groenveld schoot het laatste punt soeverein naar de 3-0 overwinning

Lastige uitwedstrijd
Het jongste team van Brink D moest een lastige uitwedstrijd spelen tegen Vooruit Losser. Het team moest Wes Oonk afstaan aan de Brink A2. Eerste periode begon de Brink voortvarend, maar halverwege de eerste ronde kwam het een schot achter. Dat kon het deze ronde niet meer goed maken.

In de Tweede periode lag Brink met 2 schoten 2 meter voor. Daarna moest een 14-jarige tegen een 9-jarige van de Brink en kwam de Brink 10 meter achter te liggen. Vooruit Losser bouwde de voorsprong verder uit en deze periode werd ook met een schotlengte verloren.

De derde periode kwam de Brink niet goed weg en ook deze periode is met een schotlengte verloren. Het leeftijdsverschil was in deze wedstrijd doorslaggevend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer