De Tukkers wint thuis met 3-1 van laagvlieger SC Emmeloord

Het eerste elftal van De Tukkers won afgelopen zondag thuis met 3-1 van SC Emmeloord. Het leek een eenvoudige middag te worden, maar doordat de scherpte in de afronding ontbrak bleef Emmeloord in de wedstrijd. Desondanks wonnen de Albergenaren dik verdiend.

Vanaf minuut één was het niveauverschil duidelijk zichtbaar. Na 30 seconden scoorde Guus Demmer al bijna de openingstreffer op aangeven van Robin Eidhof. Zijn boogbal ging net over het doel. Nog geen minuut later schoot Joep Egberink namens De Tukkers voorlangs na een steekpass van Kjell Huisman.

De gasten hadden het zwaar en het bleef kansen regenen. Een inzet van Marco Stege werd door een speler van Emmeloord van de lijn gehaald en even later schoot Kjell Huisman voorlangs. Na 20 minuten spelen was het dan eindelijk raak voor De Tukkers. De steekpass van Kars Velthof was op maat voor rechtsback Joris Meijerink. Via de doelman schoot hij de bal binnen: 1-0.

Dominantie zonder doelpunten
De zwart-witten bleven domineren alleen vergaten de score verder uit te breidden. In minuut 34 werd Kjell Huisman na een geweldige aanval vrijgespeeld. De doelman van de polderboys keerde knap zijn inzet. Vier minuten later kwam de doelman ook als winnaar uit de strijd oog in oog met Guus Demmer. In de slotminuut raakte Milan Huisman nog het houtwerk en dus was de ruststand slechts 1-0.

Tegen de verhoudingen in
Een paar minuten na de thee was het invaller Thijs Leemhuis die meteen belangrijk was voor De Tukkers. Een schot vanaf een meter of 20 ging in de linkeronderhoek binnen: 2-0. Het duel leek gezien het spelbeeld al min of meer gespeeld. Pas na een uur spelen wisten de gasten voor het eerst gevaarlijk te worden. Na een uitbraak schoot Jeroen Meesters namens Emmeloord hoog over. In minuut 66 werd het geheel tegen de verhouding in toch nog spannend. Emmeloord kreeg een vrije trap aan de linkerkant en deze werd door centrale verdediger Wiebe Koopmans goed ingekopt: 2-1.

Op een paar hoekschoppen na werd in nooit echt spannend. Zes minuten voor het einde besliste Thijs Leemhuis de wedstrijd definitief. Zijn schot zeilde richting de rechterhoek en ging via een speler van Emmeloord in het doel: 3-1. Op Tweede Pinksterdag speelt De Tukkers de uitwedstrijd tegen FC Suryoye dat derde staat op de ranglijst. De aftrap op sportpark Wesselerbrink is om 14:00 uur.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 18 mei

14:30 Gramsbergen 3 – De Tukkers 2

17:00 De Tukkers 3 – FC ’T Centrum 2

Maandag 20 mei

14:00 FC Suryoye 1 – De Tukkers 1

09:30 Langeveen 2 – De Tukkers 3

11:15 Langeveen 4 – De Tukkers 5

10:00 SV Vasse 45+1 – De Tukkers 45+1

13:00 FC Berghuizen VR1 – De Tukkers VR1

11:00 De Tukkers VR2 – Alverna VR1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer