Den Ham speelt zich definitief veilig na sterke tegenstand van de Zweef

Met een 2-1 thuiszege op de Zweef heeft Den Ham zich definitief veilig gespeeld. De blauwwitten begonnen op sportpark de Rohorst niet goed. In de zesde minuut kwamen de Nijverdallers al op voorsprong. De Hammer verdediging liet zich met een dieptepass verrassen en doelman Jeffrey Ekkel werd na twee pogingen uiteindelijk door Tom Heuver definitief verslagen. Den Ham was gelukkig niet van slag. Zestig tellen later had het team van John Brakert en Tim Nijzink de gelijkmaker al kunnen scoren, maar Julian Nijland, Thomas Remmink en Michiel Schurink wisten een mooie aanval niet tot doelpunt te promoveren.

In de vijftiende minuut kwam Den Ham goed weg. Nick Spoolder van de Zweef kreeg een grote kans op de 0-2, zijn schot vloog net over het doel van Ekkel. Hierna kwam de gastheer beter in het spel. Na een drinkpauze en een paar omzettingen werd de druk opgevoerd. Nadat een aantal aanvallen nog niet het gewenste resultaat opleverden, kon in de 32e minuut het Hammer publiek wel juichen. Het was Thomas Remmink die bij een Hammer aanval over veel schijven attent reageerde en de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

Doelpunten zijn schaars
Vlak voor rust kregen Julian Nijland, Thomas Remmink en Randall van Haarst nog de mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten, gescoord werd er echter niet meer in het eerste bedrijf. In de tweede helft openden de gasten wederom sterk en doelman Jeffrey Ekkel moest meteen vol aan de bak om een Nijverdalse voorsprong te voorkomen. Hierna nam Den Ham duidelijk de regie over. Rond een uur spelen poeierde eerst Jelmer Bolks vanaf randje zestien op de lat en twee minuten later kopte de geheel vrijstaande Ruben Kelder net over. Een Hammer voorsprong hing dus in de lucht en die kwam er in minuut 72.

Vanuit een afgeslagen corner raakte Thomas Remmink de paal en de terugspringende bal werd door Ruben Kelder binnengeschoten, zo stond de bevrijdende 2-1 op het scorebord. De Zweef was in het laatste deel van de wedstrijd niet bij machte om terug te komen en zag hun keeper Mark Klein Boonstra in blessuretijd nog een prima redding verrichten op een fraai schot van Randall van Haarst. Dit was meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Met deze heerlijke driepunter kunnen de Hammenaren de komende weken de competitie zonder druk uitspelen en heeft Den Ham dit seizoen een prima prestatie geleverd in de tweede klasse.