DOS’37 verliest nipt van Achilles’12

HENGELO – In een spannende wedstrijd in Hengelo stond DOS’37 tegenover Achilles’12 met als inzet een mogelijke handhaving in de 1e klasse. Helaas voor DOS’37 wist Achilles’12 met een nipte overwinning van 1-0 de Vriezenveners te verslaan, waardoor Achilles’12 zijn plek in de eerste klasse veilig stelde en DOS’37 nu nog drie finales moet spelen om nacompetitie promotie/degradatie te voorkomen.

 

Het spel begon met kansen voor beide teams. In de 5e minuut kreeg Achilles een kans, maar Patrick Nitert wist de bal eenvoudig te pakken. Vervolgens kreeg DOS’37 in de 13e minuut een kans, maar het schot van Sander Thomas miste het doel. In de 24e minuut kreeg Achilles’12 opnieuw een kans, maar de spits kon niet nauwkeurig genoeg afwerken.

 

Het eerste half uur verliep gelijk op, waarbij Achilles’12 de druk op DOS’37 opvoerde. In de 28e minuut gleed de laatste man van Achilles’12 uit, waardoor Ronald ter Morsche de bal kon onderscheppen. Echter, DOS’37 was slordig in balbezit en kon niet profiteren. Voor rust wist Achilles’12 te scoren na een handsbal waar niet voor werd gefloten, waardoor de ruststand 1-0 werd in het voordeel van Achilles’12.

 

In de tweede helft kreeg DOS’37 kansen, maar het lukte hen niet om te scoren. Ondanks aanvallende druk en enkele kansen, zoals een kopbal van Senna Silva van der Veen in de 56e minuut, lukte het DOS’37 niet om de gelijkmaker te maken.

Een kleine opstootje vond plaats in de 70e minuut na een overtreding van Martijn Olde Olthof, waarbij de bank van Achilles’12 protesteerde. De scheidsrechter bleef echter kalm.

 

Ondanks wissels aan de kant van DOS’37, slaagden ze er niet in om gevaarlijk te worden en zullen ze nu nog drie beslissende wedstrijden moeten spelen om in de eerste klasse te blijven. Het blijft nog spannend voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. Nog 3 finales en te beginnen met volgende week thuis tegen Sparta Enschede.

 

Wedstrijdstatistieken

 

Wedstrijd: Achilles’12 – DOS’37 1-0 (1-0)

 

Doelpunt: (44’) 1-0 Martijn Schrik

 

Scheidsrechters: Ben de Jong, Roy Biharie, John Dijkman

 

Gele kaart: Marnick Fokke (DOS’37)

 

Rode kaart: geen

 

Aantal toeschouwers: 250

 

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Ronald te Morsche ©, Mark van Pijkeren (80’ Taiwo Francismouth), Martijn olde Olthof, Melvin Kemp (80’ Mario Francismouth), Sander Thomas, Job Derksen, Koen Nijkamp (84’ Marnick Fokke), Glenn Jansen, Shakki Mohamed, Senna Silva van der Veen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer