DOS’37 veroordeeld tot degradatie-/promotiewedstrijd

Vriezenveen – Het sportpark van DOS’37 was goed gevuld met een enthousiaste menigte van supporters van beide ploegen. Voor zowel DOS’37 als Stevo stond er veel op het spel: alleen winst zou hen verzekeren van opnieuw een plek in de eerste klasse. Ondanks een veelbelovende start met een vroege voorsprong, verloor DOS’37 uiteindelijk de wedstrijd met 1-2. Dit betekent dat DOS’37 zich opnieuw moet voorbereiden op de nacompetitie, waarin ze hun plek in de eerste klasse moeten verdedigen. De eerste wedstrijd van deze serie vindt thuis plaats tegen SC Westervoort, de nummer 3 van de tweede klasse G-zondag. Het wordt een uitdaging voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman om zich nogmaals klaar te stomen voor opnieuw een belangrijke confrontatie.

Eerste helft

DOS’37 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel de eerste kans. Hidde Boers had een goede kopbal, maar de keeper van Stevo wist de poging te keren. Kort daarna ontsnapte DOS’37 aan een vroege achterstand toen een doelpunt van Stevo wegens buitenspel werd afgekeurd. Na tien minuten spelen stond het nog 0-0. In de 18e minuut kwam DOS’37 verdiend op voorsprong. Een diepe bal bereikte Koen Nijkamp, die zijn tegenstander uitspeelde en de bal via de handen van de keeper in het net schoot. De voorsprong gaf de thuisploeg vertrouwen, maar Stevo begon meer druk uit te oefenen. DOS’37 kreeg nog een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Ronald te Morsche schoot een voorzet van Hidde Boers net over het doel. Het bleek een dure misser, want vrijwel onmiddellijk daarna scoorde Stevo de gelijkmaker. Joes Masselink stuurde vier verdedigers van DOS’37 het bos in en zijn voorzet werd door Mick Veldhuis afgemaakt. DOS’37 moest weer op zoek naar een doelpunt, maar in de 29e minuut sloeg het noodlot toe. Patrick Nitert maakte een fout door de bal buiten de zestien in de voeten van Mike Nijkamp te spelen, die niet aarzelde en van dertig meter raak schoot. DOS’37 keek tegen een 1-2 achterstand aan, een stand die niet meer zou veranderen tot aan de rust.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde DOS’37 het spel te maken, maar ze vonden het moeilijk om door de solide verdediging van Stevo heen te breken. De ingevallen Olaf de Lange bracht nog wel wat gevaar, maar zijn schoten in de 64e en 69e minuut werden beide keren uitstekend gered door de keeper van Stevo. Ondanks de inzet en verschillende wissels slaagde DOS’37 er niet in om echt gevaarlijk te worden. Lange ballen en aanvallende intenties ten spijt, Stevo bleef sterk verdedigen en gaf geen kansen meer weg.

De eindstand bleef 1-2 in het voordeel van Stevo, waarmee DOS’37 veroordeeld is tot het spelen van een degradatie-/promotiewedstrijd. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman kunnen zich nu opmaken voor de nacompetitiewedstrijd in de eerste ronde tegen SC Westervoort. De winnaar gaat door naar de tweede ronde, de verliezer wordt tweede klasser. Het belooft een zware reeks te worden, maar DOS’37 zal alles op alles zetten om net als vorig jaar via de nacompetitie de eerste klasse te halen. Het thuisvoordeel in de eerste wedstrijd moet daarbij een belangrijke rol spelen. Supporters hopen op een herhaling van het succes van vorig jaar, toen drie overwinningen in de nacompetitie voldoende waren om het eerste klasseschap te behalen.