EHV bijna in veiligheid na 4-0 winst op Kromhouters uit Tiel

Nadat vrijdagavond hun bekeravontuur voor de Silver Cup was geëindigd met een 1-4 thuisnederlaag in de halve finale tegen Rijswijk, konden de hockeymannen van EHV zondagmiddag hun vizier weer richten op het toch wel belangrijkste doel van dit seizoen: handhaving in de eerste klasse.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek had vooraf alle vertrouwen in de mentale veerkracht van zijn team: ‘Die geweldige ervaring rond de wedstrijd tegen Rijswijk neemt niemand ons meer af. Het was echt een hockeyhappening, waarbij we volledig meededen en alleen op pure effectiviteit werden afgetroefd. Uiteindelijk maakt het niet uit of je met 3-1 of met 4-1 verliest, al klinkt 4-1 misschien wat zuur. Het goede spel was voor ons een mooie motivatie om er tegen de Kromhouters vol voor te gaan.’

EHV deed dat vanaf het begin met verve, niet alleen voor een goed resultaat, maar ook voor revanche op de uitwedstrijd die na een inhaalrace van 4-1 naar 4-4 tenslotte op de valreep toch nog in een 5-4 nederlaag eindigde. Na twintig minuten begon het voor de thuisploeg ineens te lopen en binnen het kwartier stond er als gevolg van ultieme efficiency een 3-0 op het scorebord door doelpunten van Bo Stok, Wouter Nederhand en Han Hoefman, die na rust nog een keer succesvol was. Zijn eerste treffer verdiende het predikaat ‘wereldgoal’ en mede daardoor werd hij verkozen tot Damsté Man of the Match.

EHV heeft uit de komende twee wedstrijden, uit bij QZ in Nijmegen en thuis tegen Apeldoorn, nog één punt nodig om weer een seizoen bij te tekenen in de eerste klasse als de hoogst spelende hockeymannenploeg van Twente.

Luuk Hoefman
Damsté man of the match Han Hoefman
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer