Geen play off wedstrijden voor BC Bousema/JBSCues.nl

Voor de driebandenspelers van het Lochemse BC Bouesema/JBSCues zit de competitie na de dit weekend gespeelde wedstrijden erop. De ploeg van Ronny Hazewinkel had nog een minieme kans om de play off wedstrijden om het kampioenschap te behalen maar dan moest het in ieder geval beide wedstrijden winnen en dan nog was het afhankelijk van de uitslagen van andere wedstrijden.

Zaterdag kwam het uit bij Aartsbouw Sprundel niet verder dan een 4-4 remise en aangezien Cues&Darts/Xtreme ook gelijk speelde bleef het verschil twee partijpunten, maar het positieve saldo was duidelijk in het voordeel van de ploeg uit Tilburg waardoor de kans om nog de play offs te halen was verkeken. Zondag speelde de Lochemse formatie tegen J&F Auto’s/New Jorissen. Voor de gasten stond nog veel op het spel, maar de spelers van Ronny Hazewinkel deed haarr sportieve plicht en won met 8-0.

Overtuigende overwinning
Na de eerste twee partijen zaterdag was de stand 2-2 door een overtuigende 24-40 overwinning van Stefan Galla op Dirk Weeremans in 33 beurten. Bij de stand 23-33 maakte Galla een serie van zes caramboles maar had voor de laatste carambole toch drie beurten nodig.

Op de andere tafel begon Johan Loncelle tegen zijn landgenoot Ronny Brants goed en nam een 6-12 voorsprong. Brants maakte bij de stand 11-15 een serie van negen caramboles en waren de rollen halverwege omgedraaid (21-17). In het tweede deel lukte bij Loncelle bijna niets meer en na 29 beurten trok hij met 40-28 aan het kortste eind.

Vroege beslissing
In het tweede deel viel de beslissing tussen Jeffrey Jorissen en Turgay Urak al vroeg in het begin van de partij. Bij de stand 11-13 scoorde Urak een serie van acht caramboles en vanaf dat moment liep Jorissen achter de feiten aan. Urak bleef scoren en trok na achttien beurten met 40-29 de partij over de streep.

Op de andere tafel zagen de toeschouwers een enerverende en spannende partij tussen twee top biljarters. Martin Horn kwam uitstekend uit de startblokken en nam mede door een serie van acht carambole 7-14 voorsprong. Tayfun Tasdemir raakte niet in paniek en stond halverwege op een 22-15 voorsprong. Hij liep in het tweede zelfs uit naar 25-19, maar door een serie van zes caramboles van Horn stond het plotseling 25-27 in zijn voordeel. Bij de stand 37-31 voor Tasdemir maakte Horn de partij in 21ste beurt uit met een serie van negen caramboles. Tasdemir kwam in de nabeurt niet verder dan één carambole.

Zondag stond het tegen J&F Auto’s/New Jorissen halverwege 4-0 door winst van Frans van Schaik tegen Herman van Daalen, 40-17 in 31 beurten en nipte zege van Stefan Galla, 40-39 in 33 beurten na een 29-15 tussenstand.

Sterke terugkomst
In het tweede deel won Jeffrey Jorissen in 28 beurten met 40-28 van kay de Zwart en Martin Horn is duidelijk terug na zijn blessure en won in 26 beurten met 40-31 van Murat Gökmen.

Ronny Hazewinklel was duidelijk. “We hadden gewoon mee moeten doen met de strijd om het kampioenschap, maar onder andere door de blessure van Martin is ons dat niet gelukt. Maar ook de vorm van diverse spelers op beslissende momenten hebben een rol gespeeld”. Wel was hij blij met het behalen van de bekerfinale. Hij verwacht voor het komend weinig of geen mutaties binnen zijn team.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer