Gehavend NEO moet DZC’68 gelijkspel toestaan: 0-0

Op een prachtige zomeravond heeft NEO de aanval op de tweede plek van DZC’68 niet succesvol af kunnen ronden. In een wat rommelige wedstrijd, zich veelal afspelend op het middenveld, werd er niet gescoord en de 0-0 eindstand gaf de verhoudingen in het veld goed weer.

Met Jochem Stam was een vijfde speler toegevoegd aan de bizar grote ziekenboeg, en daarom startte Bram Rikhof in de basis en die deed dat meer dan behoorlijk.

Het eerste wapenfeit kwam al na 1 minuut van Wessel Bom, maar zijn schot ging naast, vlak daarop gevolgd door een venijnig schot van een DZC-aanvaller dat prima gekeerd werd door Leco Zeevalkink.

Kleine kansen
NEO kreeg wat kleine kansen in het verdere verloop van de eerste helft, maar het was steeds “net niet”. Na een hoekschop werd een inzet van Jasper Scholten nipt geblokt, moest doelman Mike Thus grabbelen bij een voorzet van Stef Rompelaar en kreeg Bram Rikhof, na een mooie steekpass van Jasper Scholten de bal niet voldoende onder controle en kon Thus op het laatste moment redding brengen.

DZC’68 werd twee keer gevaarlijk. Jesper Vonk, de naar HSC’21 vertrekkende veel scorende spits, die verder nauwelijks in het stuk voorkwam, kreeg de bal na een verre inworp ineens voor de voeten, maar schoot uit de draai nogal wild naast. Ook Cas Evers had een goede mogelijkheid, maar Zeevalkink stond zijn mannetje. Verder gaf het centrale verdedigingsduo met Bas Spenkelink en de ijzersterk spelende Coen ten Tusscher nagenoeg niets weg.

Blessures
De blessureperikelen kregen in de tweede helft een vervolg, want al na een paar minuten in het tweede bedrijf moest ook Bas Spenkelink naar de kant met een blessure. Mats Velner verving hem voortreffelijk.

Na een uur kreeg NEO de ultieme kans op 1-0. Een subtiele pass van Wessel Bom bracht Jasper Scholten alleen voor Thus, maar de meestal trefzekere middenvelder raakt de bal niet goed en schoot naast.

Ook in de tweede helft speelde NEO veel op de Doetinchemse helft en dat leverde nog een aantal kleine kansen op, maar de slotpass bleek vaak net niet zuiver genoeg. Bram Rikhof had in die fase een mooie actie op links in petto, maar zijn voorzet kon nog net voor de instormende NEO-aanvallers tot hoekschop verwerkt worden.

De grootste kans van de hele wedstrijd was voor DZC’68 en ontstond na zeventig minuten. Balverlies op het middenveld bracht de bal bij Thomas Kleinlugtebeld, maar de routinier schoot de bal alleen voor Leco Zeevalkink hopeloos over.

Genoegen nemen
In de laatste fase van het duel moesten ook de solide spelende Ephrem Aslan en Stef Rompelaar aangeslagen naar de kant. Ze werden vervangen door Kevin Roesink en Sem Leferink. NEO probeerde met man en macht en veel opportunisme het tij te doen keren, maar echte kansen leverde dat nauwelijks meer op. Omdat DZC’68 een gelijkspel logischerwijze prima vond was de 0-0 eindstand uiteindelijk een heel logische.

DZC’68 lijkt hiermee de tweede plaats veilig te hebben gesteld en NEO zal samen met FC Winterswijk, dat dit weekend verrassend verloor van Stevo, en SVZW, de ploeg in vorm, uit moeten maken wie de andere twee nacompetitieplekken kunnen claimen.

Komende zaterdag om 18.00 speelt NEO bij Hulzense Boys. De Hulsenaren zijn met Stevo en DOS’37 in felle strijd gewikkeld om de gevreesde nacompetitie te ontlopen. De verschillen zijn marginaal tussen die drie ploegen en dat beloven nog twee uiterst spannende speeldagen te worden met diverse onderlinge duels.

Foto’s: Jaap Engelsman