Inspiratieloos DOS’37 verliest van sterk spelend Sparta E.

Op een mooie zonnige voetbalmiddag waar gestreden werd om nacompetitie te voorkomen hadden beide teams aan een overwinning voldoende om zich veilig te plaatsen in de 1e klasse KNVB. Uiteindelijk ging Sparta E er met de volle 3 punten vandoor. DOS’37 moet nog flink aan de bak.

Sparta kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans in de tweede minuut, maar gelukkig was het een slap schot en werd deze eenvoudig gepakt door Patrick Nitert. In de vijfde minuut kreeg DOS’37 een klein kansje. Een diepe pass van Martijn Olde Olthof op Shakki Mohammed echter zijn voorzet kon niet worden benut door Senna Silva Van der Veen, hij kon net niet bij de bal. Sparta E. kreeg nog wat kleine kansjes in de zevende en achtste minuut, en het was dan ook Sparta E. die in de tiende minuut uiteindelijk wist te scoren, na dom balverlies op het middenveld. Een diepe pass en de spits van Sparta E. schoot via Glenn Jansen in het doel. Een terechte 0-1 voorsprong.

Achterstand
DOS’37 kon, net als vorige week, totaal geen vuist maken, zoals het de laatste weken daarvoor wel kon. Toch een kansje in de negentiende minuut. Wederom een goede actie van Shakki Mohammed en zijn voorzet werd net naast gekopt door Koen Nijkamp. Vervolgens weer een actie van de rechtsback Shakki Mohammed, maar de kopbal van Ronald te Morsche ging ook naast het doel. DOS’37 was dichtbij de gelijkmaker in de 40e minuut. Een kopbal van Ronald te Morsche werd half om half met de elleboog uit het doel geslagen, maar de goed leidende scheidsrechter Martijn van Beek uit Ermelo vond het geen strafschop en het felle protest van Sander Thomas werd met geel bestraft. Zo gingen ze rusten met een 0-1 tussenstand in Vriezenveen.

Snelle terugslag
In de tweede helft kreeg DOS’37 kansen om gelijk te maken, maar het duurde tot de 80e minuut voordat Koen Nijkamp uit een hoekschop wist te scoren. De stand was nu 1-1. Echter, Sparta scoorde al snel weer met een fantastische vrije trap, waardoor DOS’37 weer op achterstand stond, 1-2. Ondanks pogingen door de wisselspelers in te brengen, kon DOS’37 de achterstand niet meer ombuigen en verloor de wedstrijd met 1-2. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het nog spannend voor DOS’37. Volgende week zullen ze moeten winnen tegen RKZVC om geen nacompetitie te hoeven spelen.