Joerie Church zet punt achter voetbalcarrière

Verdediger Joerie Church stopt met zijn carrière als actieve voetballer. De 26-jarige speler heeft de beslissing genomen wegens blessureleed. De Engels-Nederlandse speler kwam eerder uit voor VOIS-W, AZ en SV Rödinghausen.

“Sinds de thuiswedstrijd tegen FC Lisse in februari ben ik herstellende van een zware hersenschudding. Ik voel dat de keuze om te stoppen met voetballen voor mij nu de beste manier is om toe te werken naar een volledig herstel en gezondheid. Het is jammer dat het op deze manier eindigt, maar omdat ik voel dat het momenteel de juiste keuze is heb ik er vrede mee”, zegt Church. “Ik kijk met ontzettend veel plezier terug naar mijn tijd bij HHC, met als hoogtepunt de bekerwedstrijd tegen AZ. Ik wil alle spelers, staf, vrijwilligers, supporters en overige betrokken bij de club hartelijk bedanken voor de afgelopen aantal jaren. Ik ga jullie missen.”

Bert Nijboer, als bestuurslid verantwoordelijk voor het eerste elftal, heeft respect voor de keuze van Church. “Dit is een keuze die hij niet lichtvoetig heeft genomen. Het is voor hem jammer dat de drive die hij heeft op deze manier weg is genomen. We willen Joerie bedanken voor zijn inzet in het oranje-zwart de afgelopen drie seizoenen”, aldus Nijboer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer