Jolly Jumpers knokt zich terug in de strijd

Met een 2-1 achterstand in de play-offs van de halve finale, moesten de dames uit Tubbergen zaterdag winnen om nog kans te maken voor een plek in de finale om het landskampioenschap.
Met een gevulde sporthal ging de wedstrijd van start. De eerste score was voor Jolly Jumpers. Hierna volgde snel een score van TopKip Lions. De wedstrijd ging gelijk op en na het eerste kwart stond er een gelijke stand van 18-18 op het scorebord. Ook in het tweede kwart waren de teams aan elkaar gewaagd. Voor de Jumpers de taak om het in de verdediging dicht te houden. Maar TopKip blijft doorgaan, waardoor de eerste helft eindigde in een tussenstand van 40-43 in het voordeel van Topkip Lions.
Vechtlust
In het derde kwart ging het er hard aan toe, de vechtlust van beide teams is te zien. Lions wilde natuurlijk deze wedstrijd winnen om een plek te behalen in de finale, maar de roodhemden gaven veel druk waar de ploeg uit Landsmeer toch meer moeite kreeg. Na het derde kwart stond er een score van 58-58 op het bord.
De spanning in sporthal de Vlaskoel liep steeds verder op. Met behulp van het beste thuispubliek wisten de Jumpers de energie te behouden, nog 10 minuten alles geven. Het was een gelijkgaande strijd waarna de dames uit Tubbergen uiteindelijk het hoofd koel hielden. De vrijeworpen werden goed benut door de thuisploeg waardoor de Tubbergse formatie uiteindelijk aan het langste eind trok. De wedstrijd werd beëindigd met een stand van 79-75 voor Jolly Jumpers. Dit betekent dat het 2-2 staat in de halve finale voor de play offs.
Aankomende woensdag wordt de beslissende wedstrijd gespeeld in Landsmeer, waar de teams nogmaals tegen elkaar strijden voor een plek in de finale. Er wordt om 20.30 uur gespeeeld, het is do or die. De meiden kunnen alle support wederom gebruiken. Via social media is de livestream te volgen, maar er gaat ook een bus vanuit Tubbergen.