Mariënberg dik in de problemen! (Degradatiespook arriveert na 0-3 verlies tegen GFC)

Na 23 gespeelde wedstrijden in de 4e klasse C kan het (nog) alle kanten op. Echter, Mariënberg moet vrezen met grote vrees dat het misschien afdaalt naar de krochten van de absolute kelder van het zaterdag-amateur voetbal. Jemig, de 5e klasse komt met de week dichterbij. Je verzint het niet! De opdracht was zo simpel voorafgaande aan het duel tussen Mariënberg en GFC die slechts 1 punt boven de Westerparkbewoners stond. Gewoon winnen, gewoon 3 punten en je verschafte jezelf weer wat lucht. Voetbal is simpel maar simpel voetballen zo verrekte moeilijk… Nog steeds heb je het idee als supporter dat sommige voetballers binnen de lijnen nog steeds niet de ernst van de situatie begrijpen en/of ze Als je zo blijft voetballen speel je volgend seizoen 5e klasse.

Waar ligt / liggen de oorzaken? Je moet op zo’n moment als ‘razende reporter’ misschien niet door de kantine waggelen vanaf de bestuurskamer richting de uitgang. Je krijgt allerlei handige tips, adviezen en complete wedstrijdverslagen en flink wat pennen die ik in het azijn mag dopen. ‘Zeg nou eens hoe je er echt over denkt…’ Zo makkelijk. Achteraf is het mooi wonen.

Mikpunt in dit alles is de hoofverantwoordelijke, vreemde ogen dwingen. Tja, ik kan een heel relaas afsteken wat in mijn ogen/onze ogen allemaal fout ging. Maar, het team zakte ook compleet door het ijs terwijl het in de eerste helft en tien minuten in de tweede het helemaal niet zo slecht was. Er werd knap gevoetbald tot aan twintig meter voor de vijandelijke linie. Echter werden de goals zo makkelijk weggegeven….. De 0-1 van de Goorsche Football Club was exemplarisch voor het huidige seizoen. De nr. 9 van GFC mocht Frank en vooral vrij, heel vrij, door de zestien van Mariënberg dartelen. Hij had het niet eens op de heupen maar werd geen strobreed in de weg gelegd door minimaal 3 verdedigers. Hoppa 0-1. Na rust leek Mariënberg de orde te herstellen.

André Plaggenmars, die om onbegrijpelijke redenen buiten de basiself was gelaten, kwam er bij en daar leek de thuisploeg garen bij te spinnen. De aanvalsdriften namen toe. GFC werd tegen de eigen zestien gedrukt maar het werd weer lood om oud ijzer…Wederom ging het mis achterin, mistasten, slechte communicatie, ik was nog half verwikkeld met de strijd om een dood biertje en kan dus niet alles nauwkeurig weerleggen maar feit was wel dat wij met 0-2 achterstonden in plaats van 1-1 gelijk na 55 minuten ballen.

Het lichtje ging uit bij Mariënberg. Alles, maar dan ook werkelijk alles zat tegen. Ook de tussenstanden op de andere velden stemden niet tot vrolijkheid. De gifbeker moet echt tot de laatste druppel leeg. Hoop sterft als leste maar die komt met rasse schreden dichterbij. Wie het weet mag het zeggen…Als er nog 3x gewonnen wordt houden wij het nog droog maar ik ben zo bang dat het natte voeten wordt en misschien wel de 13e plek wat rechtstreeks degradatie zal inhouden. Laten wij het zover komen?? Afgaande op afgelopen zaterdag lijkt het er wel verduveld veel op! Kwaliteit genoeg maar op de één of andere manier ontbreekt de cohesie in het team. Er is geen verbinding meer, iedereen lijkt op een eiland te staan en de veerboot pendelt er verloren ergens tussen. Er moet een kapitein op staan die de matrozen geen bakzeil meer laat halen. Tja, Bar Zuid en de bar aan de overkant spraken duidelijke taal. Geen speld tussen te krijgen. Weet niet wat de oplossing is maar er moet weer klare wijn worden geschonken in behoorlijke oude theezakken…..Het kan allemaal nog maar er tekenen zich behoorlijk donkere wolken boven het Westerpark af en het degradatiespook fladdert er al heerlijk rond. De vrijheid tegemoet. Nog 3 finales. Zijn wij 11 Houdini’s, ontspringen wij de dans of valt het zwaard van Damocles. Ik hou nog een sprankje hoop maar richt ondertussen de blik wel naar boven… Fijn weekend. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer