Mariënberg wint derby van Kloosterhaar

Mariënberg Bereikt Eerste Honk, Nog Twee Te Gaan…. (Roodzwart krijgt het gevoel weer te pakken) Na 45 minuten ballen op sportpark de Polderhoek van onze vrienden van Kloosterhaar waren de kaarten al zo’n beetje geschud. Het scenario voltrok zich waar beide ploegen van te voren op hadden gehoopt. SV Rijssen stond (dik) voor met 3-0 tegen Heracles AVC. Kortom, met andere woorden. Zowel Kloosternarigheid als Mariënberg wisten dat met deze tussenstand ze allebei door waren naar de na-competitie. Nog twee wedstrijden resten ons voor lijfsbehoud. We maakten een soort van ‘gentlemen-agreement’ dat wij elkaar volgend jaar weer treffen. Het liefst natuurlijk in de 4e klasse.

Niks in het leven is zeker, ok – je wordt geboren en je gaat dood-, maar Mariënberg heeft net op tijd haar ‘oude’ vorm en ‘zekers’ het roodzwarte gevoel weer teruggevonden. Het Trio oud eerste elftalspelers hebben de juiste snaren weten te vinden…. Vorige week tegen koplopert DES stond er al een team waar je je vingers bij aflikte en afgelopen zaterdag idem dito. Geweldig mannen! Dit nog 2 wedstijden volhouden en we ballen volgend jaar ook weer in die verschikkelijk mooie buurtbuscompetitie. Wat een rariteitenkabinet was deze competitie-jaargang in de 4e klasse C. DES werd kampioen ondanks het gelijke spel tegen Avereest. Banthum vergat te winnen en verloor van Bornerbroek. Lutten hield net de voeten droog, met hangen en wurgen, in en tegen Goor met het 2-2 gelijke spel op tandvlees. Maar we moeten eerst naar ons zelf kijken. Wij deden weer iets wat de burgers moed geeft.Tuurlijk hebben wij dit seizoen ontieggelijk veel gescholden op onze heren spelers in het veld. Het was vaak het aanzien niet waard. Meerdere malen dit jaar behoorlijk sjaggie thuisgekomen.

Dan scheelt het wel weer dat je gescheiden bent. Kun je iedereen verrot schelden zonder dat het invreet…En al die andere keren maanden de kinderen mij wel tot rust. Biertje Papa…? Wij pakten onze vrienden van Kloosternarigheid meteen bij de strot. Heerlijk. Wij gingen volle bak. Niemand die verzaakte. Job krijgt weer vleugels en Wesley wordt met de week fitter. Colin Bouwhuis stond mij toch een portie te ballen….Hulde! Joost weer ouderwets op de rechtsback en Michael sloot achterin eenvoudig de rijen! Hiervoor offer je je vrije zaterdagmiddag op. Lekker man! Kloosterhaar liet zich ook niet onbetuigd, het leverde een mooi en spraakmakend duel op. Wij wonnen maar Kloosterhaar voelde zich amper een verliezer. Wij proosten met diverse pretkegels, mooi dat het zo kan….Schitterend, best wel uniek hoor.

Nu zorgen dat wij beiden de klus gaan klaren. Succes mannen van de gestampte pot en Tempelman. Neuh, wij gingen als de brandweer. Want na de snelle 0-1 van Job Wolters leek Wesley Willems Mariënberg al snel op rozen te schieten. Echter de 0-2 was buitenspel…. Maar Mariënberg liet zich niet uit het veld slaan. De 0-2 kwam er sowieso en hoe…?!?!? Colin Bouwhuis ramde in de 38e minuut de 0-2 snoeihard en vooral onhoudbaar achter de kansloze doelman van KIoosternarigheid. Vlak voor rust verkleinde de thuisploeg de achterstand tot 1-2. Stan E. kopte binnen.In de pauze was het pleit beslecht. De derde ploeg op het vinketouw, AVC Heracles, gooide roet in haar ogen met de 3-0 achterstand/ruststand bij Rijssen. Na rust was de spanning er af, de angel uit het duel. Colin Bouwhuis deed nog meer duit in het zakje. Hij schoot in de 66e minuut Mariënberg alvast op de mooie einduitslag van 1-3. Jongens met pijntjes en kleine blessures konden er af, alles nu op de nacompetitie. Eerste halt is komende zaterdag, thuis tegen 5e klasser HTC uit Zwolle. Mochten wij het tweede honk bereiken dan wacht zaterdag 8 juni het Lemele van Warmelink. Maar eerst 1 juni, eerst weer zo’n wedstrijd op de mat leggen als tegen Kloosterhaar. Nu zorgen dat wij zoveel mogelijk informatie vergaren over HTC zodat wij niet beslagen ten ijs komen. Vol op de aanval, op naar het tweede en derde honk. Het vertrouwen is er…!! Fijn weekend trouwens. Zo’n zaterdag hebben wij dit seizoen niet vaak gehad! Iedereen weer GTP! Zo hoort het. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen